De interesŞtiri

Românii pot călători de azi fără viză în Canada

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Naţională, 99 de ani de la Marea Unire. De asemenea, începând de azi, 1 decembrie 2017, de la orele 16:00 (ora României), cetăţenii români vor putea călători în Canada fără viză, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Românii vor beneficia de liberalizarea regimului de vize pentru şederi de maxim 6 luni în scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei/ cunoştinţelor sau pentru prospectarea oportunităţilor de afaceri), pe baza oricărui paşaport românesc valabil.

● Cei care intenţionează să călătorească pe calea aerului spre Canada, pentru şedere sau tranzit, trebuie să obţină în prealabil o Autorizaţie de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA).
● Autorizaţia de călătorie electronică eTA se va putea obţine doar online, prin accesarea paginii de internet www.Canada.ca/eTA-Romania.
● Aplicaţia aferentă a devenit disponibilă pentru cetăţenii români din 1 decembrie 2017, de la orele 16:00 (ora României).
Pentru obţinerea eTA şi, ulterior, pentru accesul pe teritoriul canadian, cetăţenii români trebuie să fie în posesia unui paşaport valabil, indiferent de tipul acestuia (paşaport simplu electronic, paşaport simplu, paşaport simplu temporar, paşaport diplomatic, paşaport de serviciu).
● Autorizaţia de călătorie electronică (eTA) reprezintă o cerinţă impusă tuturor cetăţenilor străini exoneraţi de obligativitatea vizei canadiene, care tranzitează sau călătoresc în Canada pe calea aerului.

Cetăţenii români care intenţionează să urmeze în Canada studii cu durata de peste 6 luni sau să exercite activităţi lucrative, indiferent de durată, trebuie să obţină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.

Liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii români încununează demersurile diplomatice susţinute din ultimii ani, la nivel bilateral româno-canadian, precum şi în format trilateral, cu participarea Comisiei Europene.

Mai multe informaţii referitoare la condiţiile de călătorie în Canada se pot regăsi accesând pagina de internet: www.Canada.ca/eTA-Romania.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x