EvenimenteŞtiri

Florin Ştefan în concert arhaic la Teatrul Naţional Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Duminică, 17 decembrie 2017, de la ora 20:00, Florin Ştefan şi Taraf de Cluj vor susţine un concert arhaic la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Florin Ştefan a pus bazele unui proiect unic în România, dar şi în Europa, folosind instrumente muzicale arhaice. Repertoriul său include muzică din folclorul tracilor, în care sunt prezentate cântece străvechi, cunoscute în zonele Maramureşului, Ţara Moţilor, Bistriţa, precum şi câteva piese ale lui Gheorghe Zamfir şi Fănica Luca (Doină din Ardeal, Ciocârlia etc). Florin Ştefan este cunoscut publicului mai ales în calitatea de chitarist al trupei Semnal M.


sursa video: youtube

Invitaţi speciali
Arleziana Dubail
Marinel Petreuş
Ducu Hotima
Daniel Leş

Taraf de Cluj
Ioan Baciu
Aladar Pusztai
Renato Pusztai
Sorin Zamfir
Carmen Jula
Anda Lostun Burlacu
Ioana Şişca
Călin Repciuc
Andy Ghost

În cele două părţi ale concertului acustic se vor auzi cântecele străvechi din Transilvania, moştenite de la dacii liberi. Muzica din Maramureş, Ţara Moţilor, Bistriţa şi de pe colinele Carpaţilor va răsuna cu instrumente arhaice în doine şi cântece de voie bună, de drag şi dor. Instrumentele muzicale rar întâlnite în prezent – naiul, lira, tulnicul, tilinca, zongora şi fluierul vor fi acompaniate de ceteră, ţambal, dobă şi contrabas.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe eventbook.ro sau de la agenţia Teatrului Naţional Cluj-Napoca la preţul de 20, 30, 40 sau 50 lei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x