Violoncelistul Adrian Naidin, în premieră la Baia Mare, Satu Mare şi Târgu Lăpuş

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cel mai recent proiect al artistului Adrian Naidin, o colaborare cu Ionuţ Micu, bateristul de la Compact, va fi prezentat în premieră la Satu Mare – 6 decembrie, Baia Mare – 7 decembrie şi Târgu Lăpuş – 8 decembrie. Va fi o poveste de iarnă în Maramureş, spusă şoptit pe un violoncel rebel, strunit de un muzician care şi-a sedus publicul cu o voce excepţională, cu delicateţea unui suflet de poet şi cu acea forţă legendară care i-a adus supranumele de Pavarotti al României.

„Două instrumente: violoncel şi tobe. Două sunete distincte. Două chipuri ale omului. Cel blajin, cald, adânc, interiorizat până la lacrimă. Celălalt, puternic, masculin, provocator. Vulcanic. Exploziv. Două lacrimi, care te ridică din scaun. Sunetele au o forţă vulcanică, scot la lumină tot ceea ce oamenii nu îndrăznesc să spună. Mută munţii din loc!”, spune violoncelistul Adrian Naidin.

Premieră de gală la Satu Mare. Violoncelistul Adrian Naidin şi Ionuţ Micu, toboşarul trupei Compact, se reunesc pentru o aventură într-un univers imaginat la graniţa muzicii culte cu rock-ul şi cu un filon etno autentic. Spectacolul „Pân’la rai” va avea premiera la Filarmonica „Dinu Lippati” din Satu Mare miercuri, 6 decembrie, începând ce la ora 19:00, un eveniment organizat de Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”. Prezentat cu casa închisă de două ori în aceeaşi zi la Teatrul Naţional din Bucureşti, proiectul „Pân la Rai” este un experiment acustic condus de violoncelistul Adrian Naidin.

Alături de prietenii spitalului, în Baia Mare. Percuţii în rafale şi un violoncel rebel, etno şi rock, apă şi foc, mângâieri şoptite şi ritmuri „Tari ca piatra”: un spectacol eveniment va avea loc joi, 7 decembrie, începând de la ora 19:00, la Teatrul Municipal din Baia Mare. Având deja o tradiţie de şapte ani, Asociaţia Prietenii Spitalului „Dr. Costantin Opriş” organizează în pragul sărbătorilor de iarnă un Concert Caritabil sub sloganul „Ajută pentru a fi ajutat”. Cea de-a VII-a ediţie va fi una deosebită, prin prezenţa pentru prima dată, la Baia Mare, în această formulă, a doi artişti speciali. Fondurile strânse în cadrul acestui eveniment vor fi utilizate pentru înfiinţarea Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculară al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. Aşa cum şi-au obişnuit prietenii şi spectatorii, organizatorii îi aşteaptă pe toţi cei prezenţi în sală, la finalul spectacolului, în foaierul teatrului, pentru câteva clipe de poveste, îndulcite cu prăjituri de „Lapte şi miere”, cu pancovele tradiţionale şi cu un vin cald.

Târgu Lăpuş. Adrian Naidin explorează, delicat, dispoziţii şi nuanţe, pentru a ajunge la esenţe. Îl secundează Ionuţ Micu, de la trupa Compact, percuţionist cu deschidere spre genuri contemporane, care adaugă un viguros filon etno-rock celor mai sofisticate acorduri fusion europene. Cei doi îşi vor întâlni pentru prima oară publicul din Târgu Lăpuş vineri, 8 decembrie, la Casa de Cultură Vasile Grigore Latiş. Spectacolul începe de la ora 17:00.

Biletele pentru spectacolele din Satu Mare şi Târgu Lăpuş costă 30 de lei şi au fost puse în vânzare la Casele de Bilete ale instituţiilor organizatoare. Studenţii, elevii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50 la sută.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x