De interes

Modificare regulamente pentru finanţare nerambursabilă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O serie de proiecte de hotărâri urmează să fie dezbătute în cadrul următoarei şedinte ordinare a Consiliului Judeţean Cluj, care vizează aprobarea noilor regulamente privind acordarea sprijinului financiar, din bugetul judeţului, către unităţile de cult şi structurile sportive din judeţ, pentru asociaţiile, fundaţiile, alte organizaţii neguvernamentale fără scop lucrativ, precum şi pentru entităţile publice care organizează programe şi proiecte în domeniul tineretului şi socio-educaţionale, dar şi pentru programele, proiectele şi acţiunile organizate în domeniul cultural.

Astfel, schimbările aduse în structura celor patru regulamente se referă atât la introducerea obligaţiei autorităţii finanţatoare (Consiliul Judeţean) de a publica programul anual de finanţare nerambursabilă, cât şi la modificări aduse contractului de finanţare. De asemenea, pentru a evita, pe viitor, modificări ale regulamentelor ca urmare a schimbării denumirii structurilor de specialitate din cadrul forului administrativ judeţean, a fost propusă înlocuirea, în contextul întocmirii documentaţiei specifice, a sintagmei „Biroul Agenţi Economici şi Instituţii Publice” cu „Compartiment de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Cluj”.

Pentru fiecare categorie de regulament s-au introdus o serie de modificări specifice. Prin urmare, schimbările aduse Regulamentului aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 322/2014 privind acordarea sprijinului financiar unităţilor de cult mai vizează şi introducere a două noi articole cuprinzând precizări din Legea nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice.

De asemenea, Regulamentul referitor la acordarea de finanţare nerambursabilă pentru structurile sportive din judeţul Cluj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 14/2015, va cuprinde alte expresii cuprinse în H.G. nr. 1447/2007 privind aprobarea normelor financiare pentru activitatea sportivă, cu modificările şi completările ulterioare, fiind adaugată şi obligativitatea ca beneficiarii de finanţare nerambursabilă să-şi actualizeze bugetul de venituri şi cheltuieli al proiectului în funcţie de suma alocată.

În acelaşi timp, pentru regulamentul privind acordarea de finanţare nerambursabilă pentru programele, proiectele şi acţiunile organizate în domeniul cultural, dar şi pentru cel referitor la acordarea de sprijin financiar asociaţiilor, fundaţiilor, altor organizaţii neguvernamentale fără scop lucrativ, precum şi entităţilor publice care organizează programe şi proiecte în domeniul tineretului şi socio-educaţionale fost eliminată obligativitatea ca fiecare pagină să fie ştampilată având în vedere că în prezent ştampila nu mai este obligatorie conform prevederilor O.G. nr. 17/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Toate aceste proiecte de acte normative sunt disponibile spre consultare pe pagina web a Consiliului Judeţean Cluj www.cjcluj.ro, propunerile, sugestiile şi opiniile putând fi transmise până în data de 20 decembrie 2017, prin poştă, e-mail la adresa infopublic@cjcluj.ro sau la Registratura instituţiei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x