Evenimente

13 personaje, un singur actor: Florin Piersic jr. în reprezentaţia specială de Crăciun a producţiei „Freak Show”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Florin Piersic Jr. îşi dă întâlnire cu publicul bucureştean marţi, 26 decembrie, începând cu ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti, în spectacolul „Freak Show”.

Realizat după un material scris de Florin Piersic jr., în regia şi interpretarea sa, Freak Show este un one-man-show unic în România. Cei prezenţi vor avea ocazia să urmărească evoluţia cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj: miliardar de carton, muncitor pe şantier, bancher, pensionar, producător de film, profesor sau homeless fiind doar câteva exemple.

Premiera absolută a spectacolului a avut loc pe 7 decembrie 2013. În 2014, Freak Show a participat (ca spectacol invitat în afara concursului) la: Festivalul Internaţional de Teatru (Sibiu), Festivalul de Teatru Nou (Arad – Teatrul Clasic), Gala Star (Bacău), Gala Festco (organizată de Teatrul de Comedie din Bucureşti), Festivalul Ideo ideis (Alexandria), Zilele Humorului (Gura Humorului), Festivalul Butterfly Effect (Galaţi). Până în prezent, spectacolul „Freak Show” a fost prezentat cu succes la Koln, pe scena Leicester Square Theatre din Londra, în mai multe locaţii din Canada, Bruxelles sau Franţa dar şi la Opera Naţională din Timişoara unde a fost aplaudat de peste 650 de spectatori. La Gala Festco, „Freak Show” a obţinut Premiul Special al Juriului, în secţiunea Off. La patru ani de la premieră, Freak Show este un punct de reper în peisajul teatral autohton.

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi procurate de la casa de bilete a Teatrului Naţional Bucureşti, staţia de metrou Unirii, reţeaua de magazine Vodafone, Orange, Germanos şi online de pe www.eventim.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.iabilet.ro, www.startickets.ro şi www.ticketnet.ro.
Preţul unui bilet variază în funcţie de categoria de loc, astfel:
Categoria I – 60 lei;
Categoria II – 50 lei;
Categoria III – 40 lei.

Florin Piersic jr. a absolvit în 1991 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică. Ca actor al Teatrului Mic, a jucat în spectacole precum: Regăsire, Artur Osânditul, Zoo Story, Mătrăguna, Comedia erorilor, Key West, Copiii unui Dumnezeu mai mic. Din anul 2000 începe să traducă şi să regizeze teatru şi film, în regim independent. Regizează şi joacă în spectacolele Zaruri şi cărţi, Zi că-i bine, Opposites attract, Tom şi Jerry, precum şi în filmele Fix Alert, Eminescu versus Eminem, Killing Time, realizate după propriile sale scenarii. Unul dintre cele mai importante momente ale carierei sale îl reprezintă one-man- show-ul Sex Drugs Rock and Roll, care i-a adus Premiul pentru cel mai bun actor al anului 2002, la Gala UNITER.

Pe marele ecran, a jucat în producţii româneşti (Călătoria lui Gruber, QED) cât şi internaţionale (Comrade Detective, Charlie Countryman, Youth without youth, Bibliotheque Pascal). În televiziune a avut unul dintre rolurile principale din serialul La Urgenţă. În 2015, Florin Piersic jr a fost desemnat cel mai bun actor de film într-un rol principal, la Gala Gopo (QED). Serialul de televiziune „Comrade Detective” (Tovarăşe miliţian) produs de către compania Americană A24 (Channing Tatum) pentru platforma Amazon Prime a avut premiera mondială pe 4 august 2017. Serialul, o parodie despre viaţa de poliţist în regimul comunist din România anilor ’80 este disponibil momentan doar în SUA, Marea Britanie, Australia şi Noua Zeelandă. Acest serial este unic pentru că pe lângă faptul că acţunea este localizată în România anilor ’80, are o distribuţie exclusiv românească şi este interpretat în limba română. În rolurile principale joacă Florin Piersic Jr şi Corneliu Ulici care sunt dublaţi de celebri actori americani Channing Tatum şi respectiv Joseph Gordon-Levitt.

În 2017, pe scena Naţionalului timişorean, Florin Piersic jr. joacă în spectacolul Fraţi de Dave Williams (traducerea şi regia îi aparţin). Tot în acest an, Piersic jr. întreprinde o serie de turnee cu spectacolul O mie de motive, de Duncan MacMillan, un one-man-show în regia lui Horia Suru.

Ca scriitor, Piersic jr. a publicat la editura Humanitas romanul Romantic Porno (2011) şi colecţiile de povestiri intitulate Opere Cumplite, volumul unu (2009) şi Opere Cumplite, volumul doi (2015).

În prezent, Florin Piersic jr. lucrează la lung-metrajul Nimic despre dragoste, care urmează să fie finalizat în 2018, după un scenariu propriu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x