Concertul violonistului David Garrett este aproape sold-out. Artistul anunţă data celui de-al doilea concert „Explosive Live”, la Bucureşti

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În luna iunie 2018, David Garrett va cuceri audienţa din România cu show-ul crossover „Explosive Live”, cuprins în cadrul turneului său mondial.

Cum biletele pentru concertul programat pe 8 iunie 2018 la Sala Palatului din capitală se apropie de epuizare, organizatorii evenimentului, împreună cu managementul artistic, le-au pregătit românilor o surpriză de proporţii în prag de Crăciun. Cel mai rapid violonist al lumii, David Garrett, va susţine cel de-al doilea concert, sâmbătă, 9 iunie, la Sala Palatului, de la ora 20:00, iar biletele au fost puse în vânzare în 18 decembrie 2017.

Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim la magazinele partenere Orange, Vodafone, Germanos, Librăriile Cărtureşti şi Humanitas, magazinele Carrefour şi benzinăriile OMV, la casa de bilete a Sălii Palatului şi online pe www.eventim.ro, la preţuri ce variază între 140 lei şi 450 lei, în funcţie de categoria de loc.


sursa video: youtube

David Garrett nu este la prima sa vizită în România, acesta participând la Festivalul George Enescu în 2012, 2015 şi 2017, lăsând publicului meloman o impresie de neuitat. De fiecare dată, biletele s-au epuizat imediat, iar în urma cererilor fanilor, violonistul a inclus România în lista ţărilor pe care le va vizita în cadrul turneului „Explosive Live” din 2018.

David Garrett va veni la Bucureşti acompaniat de bandul lui:

Franck van der Heijden, director muzical, dirijor şi chitară solo, producător care a lucrat cu artişti precum David Guetta, Andrea Bocelli, Withing Temptation, Black Eyed Peas şi chiar Michael Jackson;

John Haywood, clape/pian şi co-procucător. John este un producător britanic căutat în special pentru compoziţiile create pentru marile evenimente sportive pentru BBCITV şi ESPN;

Marcus Wolf, chitară ritmică şi vocalist. Marcus a studiat chitară clasică la Yale, fiind apreciat atât pentru interpretările sale rock cât şi cele clasice;

Jeff Allen, bass. După ce a studiat chitară bass la Julliard, Jeff a trecut la chitară bass şi lucrează cu artişti precum Rosanne Cash, Fice for Fighting şi Avril Lavigne;

Jeff Lipstein, tobe. Co-fondator la New Jersey Percussion Ensemble, Jeff lucrează ca producător pe Broadway şi dezvoltă turnee şi programe pentru numeroase show-uri.

David Garrett cântă pe o vioară „A. Busch” Stradivarius ce datează din anul 1716 şi este cel mai rapid violonist din lume, înregistrat în Guinness World Records pentru interpretarea „Flight of the Bumblebee” de Nikolai Rimski-Korsakov în 66.56 secunde, iar mai târziu în 65.26 secunde.


sursa video: youtube

Un Paganini printre stelele pop şi un Jimi Hendrix printre violonişti, David Garrett este „Violonistul Diavolului” al epocii noastre, superstarul internaţional care estompează barierele dintre Mozart şi Metallica. Lăudat pentru pionieratul trend-ului crossover precum şi pentru virtuozitatea interpretărilor sale, David este la fel de talentat, în egală măsură, când interpretează cele mai complicate compoziţii clasice, alături de marii dirijori sau de orchestrele simfonice de renume mondial, şi cele mai mari hituri rock, pe stadioane.

Turneul „Explosive Live” a început în luna noiembrie 2016 şi nu se va încheia foarte curând.
Succesul uluitor a bătut toate recordurile concertelor sale anterioare. Numai în primele trei săptămâni ale turneului, au fost vândute peste 200.000 de bilete, urmate de alte sute de mii de bilete vândute pentru concertele susţinute în prima parte a acestui an.

Interpretările electrizante ale unor hituri rock precum „Purple Rain” sau „They Don’t Care About Us”, cele mai mari hituri internaţionale pop ca „Viva la Vida”, sau aranjamentele sale muzicale ale lucrărilor clasice de bază cum ar fi „Simfonia Nr.5” a compozitorului german Ludwig van Beethoven sau „Vara” de Antonio Vivaldi precum şi ale celor mai apreciate compoziţii ale sale ca „Furious” şi „Explosive” sunt doar câteva dintre melodiile care le oferă spectatorilor momente de exaltare unice, ridicându-se în picioare, dansând şi aplaudând cu frenezie.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x