Lucrări de reparaţii şi modernizare la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrări de reparaţii şi de modernizare a sistemelor de iluminat au loc în prezent la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

În contextul în care edificiul muzeal clujean nu a beneficiat de astfel de îmbunătăţiri de peste două decenii, spaţiile de expoziţie ale Galeriei Naţionale, care este expoziţia de bază a muzeului, au fost închise în vederea derulării acestor operaţiuni.

Programul de modernizare şi reparaţiile de care beneficiază acum muzeul fac parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare infrastructurală, anunţă Consiliul Judeţean Cluj. În cadrul acestui plan au fost puse bazele unui laborator de restaurare, imperios necesar activităţii muzeale şi s-a investit în modernizarea logisticii de funcţionare prin achiziţia de echipamente audio-video specifice, respectiv materiale de tehnică muzeală destinate eficientizării activităţilor specifice.

În acest sens, peste două treimi din suprafeţele expoziţionale ale muzeului au beneficiat pe parcursul anului 2017 de lucrări de reparaţii, modernizare şi igienizare, fiind optimizate şi sistemele de iluminat şi cele electrice în aşa fel încât să răspundă cerinţelor actuale din domeniul muzeal.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca a primit de-a lungul anilor un număr tot mai mare de vizitatori, respectiv 54.000 în 2015, 58.000 în 2016 şi, potrivit ultimelor estimări, aproximativ 90.000 de vizitatori plătitori în 2017, conform informaţiilor transmise de forul administrativ judeţean.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x