De interes

Amplasament pentru instalarea staţiei de osmoză a levigatului de la Pata Rât

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Amplasamentul pe care vor fi ridicate cele două bazine de decantare şi neutralizare, respectiv staţia de epurare a levigatului provenit din depozitul de deşeuri de la Pata Rât, a fost predat de Consiliul Judeţean Cluj societăţii Process Engineering SRL în cursul lunii decembrie 2017.

Format din două parcele în suprafaţă totală de 5.525 mp, terenul deţinut în coproprietate de şase persoane fizice a fost închiriat de Consiliul Judeţean Cluj în baza unui contract de locaţiune pe o durată iniţială de un an, contract ce poate fi prelungit ulterior prin acordul părţilor.

Potrivit procesului verbal de predare-primire a amplasamentului către societatea prestatoare, data semnării acestui document corespunde cu data intrării în vigoare a ordinului de începere a lucrărilor aferente contractului de servicii vizând „Furnizarea prin închiriere staţie de epurare levigat pentru eliminarea poluării în urma declarării situaţiei de urgenţă conform hotărârii comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă Cluj nr. 9/08.09.2017”.

„Rezolvarea problemei levigatului de la Pata Rât intră într-o nouă etapă întrucât odată cu îndeplinirea acestei proceduri demarează efectiv lucrările de amplasare a întregului sistem de epurare, prin osmoză inversă, a levigatului scurs din corpul depozitului” a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Conform autorităţilor, beneficiind de avizul necesar din partea Apelor Române, operaţiunile vor începe cu realizarea construcţiilor civile necesare, respectiv a bazinelor de decantare şi neutralizare, după care va fi amplasată şi dată în funcţiune staţia de epurare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x