De interes

Actualizare P.U.G. şi R.L.U. pentru comunele clujene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Planurile urbanistice generale (P.U.G.) şi regulamentele locale de urbanism (R.L.U.) ale unui număr de 31 de comune clujene vor fi actualizate până la finalul lui 2018.

Valoarea totală alocată judeţului Cluj pentru elaborarea şi/sau reactualizarea P.U.G.-urilor şi R.L.U.-urilor celor 31 de comune este de aproape 1.000.000 lei, termenul de finalizare a documentaţiilor fiind 31 decembrie 2018.

Suma iniţial alocată acestui proiect a fost suplimentată cu 200.000 de lei prin intermediul unui act adiţional la contractul încheiat în acest sens de Consiliul Judeţean Cluj cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

„Actualizarea de către comunele clujene, cu ajutorul acestor fonduri, a documentaţiilor de urbanism, va contribui esenţial la intrarea în normalitate şi la dezvoltarea localităţilor într-un mod logic şi integrat. La fel ca şi în momentul de faţă, vom continua să acordăm asistenţă de specialitate tuturor comunelor, atât celor care nu deţin specialişti cât şi celor care vor solicita ajutorul direcţiei noastre de urbanism”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Potrivit legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, toate localităţile din România trebuie să deţină planuri urbanistice generale şi regulamente locale de urbanism. Activitatea de elaborare a P.U.G.-urilor reprezinta o activitate continuă, acest tip de document având un termen de valabilitate de 5 – 10 ani, cu excepţia cazurilor în care s-au produs efecte cu impact puternic asupra dezvoltării localităţii (modificarea limitei administrativ-teritoriale, prevederea unor noi obiective de interes naţional – autostrăzi, căi ferate, obiective de utilitate publică cu impact major, dezastre naturale etc.), caz în care actualizarea se poate face înainte de expirarea termenului prevăzut.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x