De interesŞtiri

Bani mai mulţi pentru învăţământul preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În anul 2018, bani mai mulţi vor ajunge la învăţământul preuniversitar, printr-o hotărâre de Guvern care prevede creşterea costului standard pentru fiecare elev/preşcolar din învăţământul preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat.

Creşterea costului se face de la 3.740 lei/an la 4.413 lei. De asemenea, pentru anul 2018, valoarea costului standard pentru fiecare elev/preşcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor, precum şi cheltuielile prevăzute la articolul bugetar „Bunuri şi servicii” creşte de la 330 de lei la 355 de lei.

Guvernul mai informează că unităţile de învăţământ particular şi confesional acreditat care primesc finanţare de bază pentru elevii şi preşcolarii din învăţământul general obligatoriu, particular şi confesional acreditat, precum şi pentru cei din învăţământul profesional şi liceal acreditat, particular şi confesional care au fost acreditate pentru niveluri/filiere/profiluri, în anul şcolar 2017 – 2018, beneficiază de toate drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege, începând cu anul şcolar 2018 – 2019.

Finanţarea de bază a unei unităţi de învăţământ preuniversitar rezultă din multiplicarea costului standard per elev/preşcolar cu coeficienţi specifici unităţii de învăţământ preuniversitar şi cu numărul de elevi. Costul standard per elev/preşcolar se aplică pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x