Lifestyle

Film – Jocuri secrete – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Poker, actori celebri, femei frumoase şi locaţii secrete, bani fără număr, iată câteva dintre elementele care atrag inevitabil pe oricine îşi doreşte să evadeze pentru puţin din realitate. Chiar dacă ingredientele de mai sus reprezintă doar un vis îndepărtat pentru majoritatea, acestea au făcut parte din viaţa de zi cu zi a fostei sportive de performanţă Molly Bloom. O poveste care duce de la schi şi sport la poker şi lux, de la predictibilitate şi o viaţă înscrisă în norme la excepţional şi un destin unic şi original, croit cu isteţime şi multă dedicaţie.

Povestea celei care a fost supranumită „Prinţesa pokerului” rulează în prezent pe marile ecrane, avându-i pe Jessica Chastain şi Idris Elba în rolurile principale, alături de Kevin Costner, Michael Cera, Jeremy Strong, Chris O’Dowd, J.C. MacKenzie, Graham Greene. Regia filmului este semnată de Aaron Sorkin.


sursa video: youtube

Jocuri secrete (Molly`s game) este un film biografic, o dramă care pune accent pe momente din viaţa celei care a devenit celebră la Hollywood şi în New York, în urma organizării unor partide de poker la care participau celebrităţi. Intrarea la jocurile organizate de ea se făcea plătind sume exorbitante, disponibile doar celor foarte bogaţi. Chiar dacă nu este toată povestea de viaţă a celebrei Molly Bloom, partea care a fost surprinsă şi ecranizată reuşeşte să creioneze portretul personajului. Lumea subterană a celor care mizează pe sume enorme la jocurile de noroc pare una foarte departe de realitate. Totuşi, ea există şi reuşeşte să scoată la suprafaţă acea parte competiţională din fiecare, acea parte care are nevoie să lupte pentru a câştiga. Victoria devine astfel cu atât mai dulce, cu cât sumele şi riscurile asumate sunt mai mari, iar adversarii mai puternici.

Pokerul face parte de mult din acea parte a vieţii care este pentru mulţi misterioasă şi care pare că se întâmplă doar în filme. Jocul care este perceput de majoritatea ca fiind de noroc, îi poate provoca în orice moment chiar şi pe cei mai cumpătaţi. O serie de evenimente legate de jocul în sine apar în film, dar nu sunt predominante. Chiar şi un necunoscător poate înţelege ce se întâmplă în respectivele scene. Pentru cunoscători, ele reprezintă acele elemente care apar în viaţa oricărui jucător de poker, şi care rămân cu siguranţă în amintire. Tot ce este în film legat de poker sau alte sporturi sunt explicate succint dar pe înţelesul tuturor.

În toată aceste poveste, care pare să decurgă lin şi rapid, apar o mulţime de imagini cu locaţii şi oameni frumoşi. Ceea ce deranjează vizual uneori este succesiunea mult prea rapidă a cadrelor. Dacă la început este oarecum de înţeles şi se poate trece cu uşurinţă peste moment, nu la fel se poate spune după mai multe scene realizate în acest mod. Cadrele, bine amplasate de altfel, sunt tăiate mult prea repede. Această modalitate de realizare duce la o viteză mai mare de succedare a cadrelor, făcând din scene un potpuri puţin deranjant. Aici apare senzaţia că realizatorii nu s-au putut opri o clipă din filmat, vrând parcă să prezinte totul prea rapid, fără să se concentreze cu adevărat pe nimic. Cu toate acestea, unele momente mai intense sunt bine filmate şi redate, totul se aşează şi se transmite emoţie.

Actorii din rolurile principale au o bună chimie. Se poate simţi din interacţiunile dintre ei o anumită înţelegere, necesară pentru ceea ce aveau de făcut în film. Indris Elba este bun în rolul avocatului, aduce un plus de credibilitate şi de farmec. Momentele în care joacă el sunt interesante, ies în evidenţă şi îl pun în valoare pe ele ca actor şi pe caracterul interpretat ca pe un profesionist adevărat. Interpreta rolului principal reuşeşte să o prezinte într-o lumină foarte bună pe prinţesa pokerului, şi aduce argumente în favoarea acestui fapt. Jessica Chastain a fost o alegere bună pentru rolul celebrei femei de afaceri.

Jocuri secrete (Molly`s game) este un film care merită văzut. Fiind inspirat din fapte reale, este cu atât mai interesant de urmărit şi apreciat felul în care anumite evenimente pot schimba tot cursul vieţii.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x