Ştiri

Serviciul Alopedi, solicitat tot mai frecvent de părinţi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Serviciul de callcenter dedicat sfaturilor medicale pediatrice, Alopedi 0364-917, este solicitat tot mai frecvent de părinţi. Anul trecut, peste 10.000 de persoane, cu 16,4% mai mult comparativ cu anul 2016, au beneficiat de sfaturile medicilor de la Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca.

Numărul mediu de apeluri este de 30 pe zi, 75% dintre acestea fiind preluate în intervalul orar 08:00 – 22:00. Astfel, timpul alocat fiecărui pacient este suficient pentru a efectua o evaluare telefonică corectă a gravităţii stării copilului şi pentru a oferi sfaturile necesare îngrijirii acestora. Consiliul Judeţean Cluj informează că nu au existat niciun fel de reclamaţii referitoare la activitatea desfăşurată în call-center.

Înfiinţat ca un serviciu de telemedicină dedicat copiilor din zona metropolitană Cluj- Napoca, în prezent doar 50% dintre apeluri provin din această zonă. Serviciul este intens solicitat şi de pacienţi din alte judeţe, pe primul loc aflându-se Bucureştiul, cu 25,7% dintre apelurile din afara Clujului, urmat de Braşov, Constanţa, Alba, Prahova şi Timiş. În acelaşi timp, calitatea serviciilor oferite a făcut ca adresabilitatea Alopedi să depăşească graniţele României, 122 de apeluri provenind în anul 2017 din alte ţări.

În ceea ce priveşte repartizarea pe parcursul anului, cele mai multe apeluri s-au înregistrat în perioadele de primavără şi iarnă, respectiv în lunile martie-aprilie şi decembrie-ianuarie. Febra a rămas şi anul trecut cel mai frecvent motiv pentru care se apelează 0364-917, respectiv 20% dintre apeluri, urmată fiind de problemele digestive – 19% şi de cele respiratorii – 15,8%.

Majoritatea apelurilor, mai exact 70% dintre acestea s-au finalizat cu sfaturi privind îngrijirea copilului la domiciliu şi comunicarea semnelor de alarmă specifice fiecărei situaţii, un număr de 1452 de copii (13,4%) au avut nevoie de consult imediat faţă în faţă, în timp ce de intervenţia serviciului de ambulanţă a fost nevoie în 112 situaţii.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x