Lifestyle

Film – Pasager în trenul terorii – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Liam Neeson este fără îndoială unul dintre cei mai populari actori de la Hollywood, cunoscut pe întreg mapamondul. El s-a făcut cunoscut în mod deosebit jucând rolul unor eroi desprinşi din viaţa reală, care fac faţă unor situaţii excepţionale, fără a avea ceva în plus, în afară de pregătire. Această aură de erou care poate să facă dreptate şi să ia apărarea celor mai slabi l-au propulsat printre cele mai cunoscute personaje de la Hollywood. Actorul atrage de fiecare dată când este cap de afiş, aduce publicul în sala de cinema şi aşteptările de la un film în care joacă el sunt mari.

O nouă aventură în care personajul principal interpretat de Liam Neeson încearcă să facă bine rulează în prezent pe marile ecrane. Alături de el, în lupta până în pânzele albe cu răul, mai apar Vera Farmiga, Patrick Wilson, Jonathan Banks, Sam Neill, Andy Nyman, Ella-Rae Smith, Roland Møller. Regia filmului este semnată de Jaume Collet-Serra.


sursa video: youtube

The commuter (Pasager în trenul terorii) sau în traducere mot-a-mot navetistul, este o dramă plină de mister şi crimă. Chiar dacă nu predomină de la început, acţiunea este o parte importantă a filmului. Maestrul eroilor de acţiune, Liam Neeson, mai demonstrează încă o dată în această realizare cinematografică talentul pentru astfel de roluri. Începând de la fizionomie şi felul în care se poartă, el atrage atenţia asupra lui şi inspiră încredere.

Povestea filmului nu este una foarte complexă. Chiar dacă apar semne de întrebare pe parcurs, acestea nu sunt greu de înlăturat. Pentru cei atenţi, misterul poate fi desluşit rapid, dar rămâne totuşi o brumă de îndoială, până în momentul în care realizatorii îşi doresc acest lucru. Dialogurile sunt suficiente şi bune pentru un film de acţiune şi mister.

Ceea ce s-a reuşit foarte bine la realizarea Pasager în trenul terorii este construcţia acţiunii, pe etape. De la linişte şi rutină, până la scene pline de efecte vizuale demne de o mare realizare hoolywoodiană, totul decurge firesc. Pasager în trenul terorii crează premisele unor momente de suspans, bine realizate şi pline de emoţie. Cu siguranţă, anumite scene nu vor lăsa publicul privitor indiferent.

Imaginea este bună iar efectele speciale foarte bine realizate, credibile. Nimic nu este scos din dimensiunea realităţii, iar acţiunile extraordinare, oricât de incredibile, ar putea avea loc în condiţiile prezentate. La început, cadrele scurte şi scenele care ajută la creionarea personajului şi a rutinei sunt plictisitoare. După ce filmul capătă contur, privind retrospectiv, acestea parcă fac parte din alt film. Pe parcurs însă, imaginea devine din ce în ce mai bună, iar finalul este unul pe măsura unui film de acţiune spectaculos.

The commuter (Pasager în trenul terorii) este un film care merită văzut, în mod deosebit de fanii genului thriller şi sigur, de fanii lui Liam Neeson.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
george

Un film de actiune foarte bun, cu Liam Neeson intr-un rol care i s-a potrivit ca o manusa. Mult suspans, actiune contra-cronometru si o mare enigma pe care fostul politist trebuie sa o rezolve intr-un timp limita.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x