De interesŞtiri

Drumurile din Căpuşu Mare vor fi modernizate

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Drumurile din comuna clujeană Căpuşu Mare vor fi modernizate. Consiliul Judeţean Cluj a anunţat în cursul acestei săptămâni că vor avea loc lucrări de modernizare, reparare şi completare a unor drumuri şi străzi din localităţile Bălceşti, Dângău Mic şi Dângău Mare, precum şi a drumurilor din extravilan.

Intervenţiile ce urmează a fi realizate la nivelul celor peste şapte kilometri de drumuri vor consta în aşternerea unui strat de fundaţie din balast de 30 de cm şi a unui strat de piatră spartă cu grosimea de 15 cm. De asemenea, se va turna un strat de beton asfaltic, urmând a fi realizate şi acostamentele de piatră spartă cu grosimea de 10 cm.

Pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale au fost proiectate şanţuri cu secţiune neprotejată, din pământ, şanturile existente necesitând reprofilări pentru preluarea debitului mare de apă care poate apărea în urma precipitaţiilor, au mai precizat autorităţile. De asemenea, s-a prevăzut realizarea semnalizării rutiere a drumurilor în plan orizontal şi vertical, prin realizarea marcajelor rutiere marginale discontinue şi montarea de indicatoare rutiere.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x