De interesŞtiri

O nouă identitate vizuală pentru Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (MNIT)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În 2018, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (MNIT) se va prezenta cu o nouă identitate vizuală, menită să apropie instituţia de un public larg, modern şi multicultural.

Începutul anului 2018 găseşte MNIT în plin proces de regândire a identităţii vizuale, dar şi a marketingului cultural al muzeului. Specialiştii din secţia de relaţii publice a instituţiei colaborează cu profesionişti în design şi PR, cu portofolii semnificative, pentru a face vizibile publicului transformările care au loc în interiorul instituţiei.

Un prim pas a fost regândirea celui mai important element vizual, respectiv simbolul grafic. Acest lucru nu presupune schimbarea denumirii administrative, ci numai interfaţa prin care instituţa se prezintă unui public larg, modern şi multicultural. Noul simbol pleacă de la două idei pilon ale MNIT: omul /povestea sa şi Transilvania.

Simbolul este o reprezentare simplă a Omului, ca centru al preocupărilor muzeului. Munca MNIT se leagă, în măsură fundamentală, de om, viaţa şi evoluţia lui, urmele pe care acesta le-a lăsat de-a lungul istoriei.

Reprezentarea simbolică a unui chip uman, într-o formă care se identifică cu litera majusculă „T” care simbolizează Transilvania, sintetizează mesajul pe care instituţia muzeală doreşte să îl transmită de acum înainte.

Imaginile, obiectele şi monumentele, singure, nu spun o poveste, ci doar completează şi ilustrează povestea omului şi a umanităţii.

Simbolul grafic propus se va integra în toate elementele de identitate vizuală a instituţiei şi va reprezenta viziunea echipei pentru viitor, folosind game şi tonuri de culoare adaptabile la cerinţele momentului pentru reprezentare.

Procesul de schimbare a identităţii vizuale va continua pe tot parcursul lui 2018 şi se va extinde pe toate coordonatele, pregătind în acelaşi timp viitoarele canale de comunicare precum site-ul şi, bineînţeles, noua expoziţie permanentă, modernă şi accesibilă unui public dinamic.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x