Film – Darkest Hour: Ziua Decisivă – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Winston Leonard Spencer Churchill, născut la 30 noiembrie 1874, a fost o figură marcantă în fila de istorie al celui de-al doilea război mondial. El a fost prim-ministrul Marii Britanii în această perioadă neagră a secolului trecut. Felul în care s-a făcut remarcat şi a ajuns la putere pe plan intern, precum şi rolul lui în evoluţia conflagraţiei mondiale, au atras atenţia producătorilor de la Hollywood.

Astfel, un film care îl are în centru pe celebrul om politic rulează în prezent pe marile ecrane. Winston Churchill este interpretat în noua realizare cinematografică de Gary Oldman. Alături de el mai apar Kristin Scott Thomas, Ben Mendelsohn, Lily James, Ronald Pickup, Stephen Dillane. Regia filmului este semnată de Joe Wright.


sursa video: youtube

Darkest hour (Darkest Hour: Ziua Decisivă) este o dramă, un film istoric, de război. Povestea aduce în prim plan ascensiunea lui Winston Churchill şi rolul major pe care l-a jucat în cel de-al doilea război mondial. Este un film istoric despre putere, curaj, decizii, politică, iubire. Darkest hour este şi un film care subliniază faptul că omul potrivit la locul potrivit poate schimba totul.

Din punct de vedere al imaginii, filmul este unul artistic. Lumini şi umbre statice subliniază personajele importante şi serioase, de multe ori în scene statice, pentru a le da un plus de farmec. Scenele sunt compuse din cadre bine filmate. Personajele principale sunt perfect încadrate şi subliniate iar mulţimile de oameni filmate din unghiuri care aduc dinamism poveştii.

La imaginea de ansamblu mai contribuie foarte mult decorurile şi costumele. Locaţiile alese amintesc perfect de perioada celui de-al doilea război mondial. De asemenea, chiar dacă nu este foarte evident, interacţiunile dintre personaje ajută mult la creionarea personajului istoric principal.

Coloana sonoră este potrivită acţiunilor şi se pliază bine pe evenimente. Actorii din rolurile principale au o bună chimie şi se completează reciproc. Gary Oldman face un rol de excepţie în Darkest Hour: Ziua Decisivă. El îi dă viaţă lui Winston Churchill, îl face exploziv şi creativ, om politic curajos, un personaj cu adevărat memorabil.

Darkest hour (Darkest Hour: Ziua Decisivă) este un film care merită văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x