Film – Frăţia Hoţilor – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Răufăcătorii şi poliţiştii fac parte din două lumi care inevitabil se intersectează şi se influienţează reciproc. În toate societăţile, din cele mai vechi timpuri, cele două abordări diferite ale vieţii s-au confruntat, s-au războit până la sânge sau şi-au dat mâna. Corupţia, trădarea sau nevoia unei conştiinţe curate, toate sunt relative şi oricine poate fi atins de efectele lor.

În noul film care aduce în prim-plan hoţi şi vardişti îi regăsim pe: Gerard Butler, 50 Cent, Pablo Schreiber, O’Shea Jackson Jr., Meadow Williams, Maurice Compte, Brian Van Holt, Evan Jones şi alţii. Regia filmului este semnată de Christian Gudegast.


sursa video: youtube

Den of thieves (Frăţia Hoţilor) este un film de acţiune şi crimă, o dramă nerecomandată tinerilor sub 15 ani. Violenţa este punctul central al filmului, iar nevoile de bază ale personajelor par să-şi găsească împlinire prin jaf şi intimidare.

Imaginile care construiesc Frăţia Hoţilor sunt variate, începând de la cadre strânse pe faţa personajelor, până la imagini panoramice. Acţiunea este bine susţinută prin scene compuse din cadre mai scurte, dinamice, la fel cum povestea şi portretul personajelor capătă profunzime prin cadre lungi, statice. Din punct de vedere vizual, filmul este bine realizat.

Coloana sonoră nu este întotdeauna reuşită. În anumite situaţii, muzica din fundal adaugă tensiune momentului şi aduce un plus de calitate. În alte împrejurări însă, coloana sonoră pare total nepotrivită şi deranjează. Dialogurile care se desfăşoară în acele momente sunt acoperite de muzică, una care pare total nepotrivită pentru starea pe care se poate observa că scena respectivă încearcă să o transmită.

Acţiunea este intensă în punctele cheie şi se îmbină foarte bine cu momentele de calm. Toate situaţiile de maximă intensitate sunt bine realizate şi reuşesc să creeze emoţie. Chimia dintre cei implicaţi în astfel de situaţii limită este bună, reuşind împreună să aducă suspans şi tensiune, care adaugă un plus de interes pentru privitori.

Actorii aleşi pentru rolurile principale sunt foarte buni şi realizează o imagine de ansamblu coerentă asupra lumii celor capabili de orice pentru bani. În Frăţia Hoţilor, Gerard Butler face un rol excelent. El aduce în prim plan latura violentă şi impulsivă a personajului interpretat, dar în acelaşi timp reuşeşte şi să distreze. Simţul umorului şi scurtele momente de vulnerabilitate ale personajului principal reuşesc să mai domolească din aura dură. Gerard Butler prezintă un om violent, care sperie, dar care în acelaşi timp poate fi plăcut şi amuzant, cu emoţii fireşti, pe care însă le acunde foarte bine de restul lumii.

Den of thieves (Frăţia Hoţilor) este un film care merită văzut, în mod special de cei care apreciază filmele poliţiste.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x