Evenimente

Lara Fabian revine la Cluj-Napoca cu noul album Camouflage

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lara Fabian revine, după doi ani, la Cluj-Napoca, pe 29 martie, în cadrul turneului internaţional de promovarea a noului său album, Camouflage. Lara a început „Camouflage World Tour” pe 2 februarie 2018, în Statele Unite. În total, va susţine 40 de concerte, dintre care două în România, iar ultimul va fi la Paris (Zenith), în iunie.

Fresh şi senzuale, noile piese vor fi completate de emoţia şi căldura hiturilor precum „Je t’aime” şi „Je suis malade”. Cea mai bine vândută artistă belgiană a tuturor timpurilor va susţine două concerte în România: la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 29 martie şi la Sala Palatului din Bucureşti pe 31 martie. Fanii Larei Fabian mai au parte de o surpriză: fiecare bilet achiziţionat le aduce cadou albumul Camouflage. Biletele se găsesc pe eventim.ro şi în reţeaua Eventim.

După peste 20 milioane de albume vândute în întreaga lume, şi după ce ultimul album în limba franceză a fost răsplătit cu Platină, „Ma vie dans la tienne” (2015), Lara s-a întors pe scena internaţională în octombrie 2017, cu cel de-al 13-lea album de studio, Camouflage. Albumul, integral în limba engleză, a fost dezvoltat în Stockholm, Los Angeles şi Bruxelles şi conţine 12 cântece, scrise şi compuse de Lara împreună cu Moh Denebi (Suedia) şi Sharon Vaughn (Statele Unite). Piesele au fost produse de premiatul producător muzical Moh Denebi, care este unul dintre cei mai proeminenţi reprezentanţi ai noii culturi, noului sunet pop născut în Suedia, şi care domină topurile americane şi europene. Sharon Vaughn este un compozitor american multipremiat, care a lucrat în trecut cu artişti pop şi country ca Willie Nelson, Dolly Parton, Agnes, sau Boyzone. Sharon a fost inclus în Nashville Songwriters Foundation’s „Hall of Fame” pentru contribuţiile aduse muzicii americane.

Camouflage este numele unei piese omonime de pe album. Un album care uneşte semnătura vocală unică a Larei, cu o producţie electro-pop şi combinată cu orchestraţie clasică, iar toate creează un sunet modern şi, în acelaşi timp, atemporal. Primul single de pe album se numeşte „Growing Wings” şi a fost scos pe 4 august 2017, bucurându-se de un mare succes, la fel ca şi al doilea single, „Choose What You Love Most (Let It Kill You)”.

Primul concert al Larei Fabian în România a fost în martie 2012, la Sala Palatului din Bucureşti, fiind nevoie de două reprezentaţii pentru a putea acoperi cererea mare de bilete. A revenit doi ani mai târziu, în octombrie 2014, tot în Capitală, iar concertul s-a desfăşurat tot cu casa închisă. Aşa că a decis să se „extindă” la Cluj-Napoca, acolo unde a susţinut primul concert în 2016: pe 20 aprilie peste 4.000 de oameni au venit la Sala Polivalentă să o asculte pe cea care îşi numeşte fanii „îngeri”.

Lara Fabian reuşeşte de fiecare dată să aducă publicul într-o lume unică.
„Sensul vieţii mele este legătura pe care o am cu voi, publicul. Însemnaţi atât de mult pentru mine şi cred că şi eu însemn ceva pentru voi. Fără voi, nimic din toate acestea nu ar fi posibil. Voi cânta pentru voi şi pentru fetiţa mea”, spunea cântăreaţa în timpul primului său concert în România. De altfel, ea obişnuieşte să vorbească înainte de a interpreta piesele, despre lucrurile care au inspirat-o, despre prietenie, reîncarnare şi îngeri.

Lara Fabian, sau Lara Crokaert pe numele său real, s-a născut pe 9 ianuarie 1970, în Etterbeek, Bruxelles – Belgia. În primii cinci ani din viaţă, ea a locuit în Sicilia, pentru ca în 1975 să se reîntoarcă în ţara natală. Conturarea carierei sale a început în 1978, când, de Moş Nicolae, a primit în dar de la părinţii săi un pian. Odată ce acest vis al său s-a împlinit, Lara a început să compună primele sale melodii şi să participe la diferite concursuri de amatori. În 1986, ea a caştigat concursul Le Tremplin de Bruxelles, competiţie ce a dus la înregistrarea primului său single, „L’Aziza”.

Recunoaşterea internaţională a artistei vine doi ani mai târziu, în 1988, după participarea la Eurovision cu melodia „Croire”, unde s-a clasat pe locul al patrulea. Primul său disc a fost lansat în 1991 şi a fost foarte apreciat, aducându-i nominalizarea la premiile candiene Felix şi un turneu de doi ani pe tot cuprinsul Canadei. În 1994, ea lansează al doilea album, „Carpe Diem&quot”, ce i-a adus premiile Felix (care recompensează artişti din Quebec) şi Juno (Oscarurile muzicale din Canada). În 1996, Lara Fabian devine cetăţean canadian şi este aleasă de studiourile Walt Disney să împrumute vocea sa Esmeraldei, pentru producţia „Cocoşatul de la Notre Dame”.

A dovedit lumii întregi ca are o voce excepţională, prin interpretarea pieselor „Adagio” şi „I Will Love Again” (numărul 1 în Bilboard). Melodii ca „I am who I am”, „Love By Grace” şi „Quedate” se bucură de succes în Brazilia, Spania şi Portugalia. Ea cântă de altfel în patru limbi: engleză, franceză, spaniolă şi italiană. Lara Fabian este o artistă plină de talent şi o forţă interpretativă exceptională, iar prin melodiile compuse şi interpretate unic, a devenit parte a istoriei muzicii pop.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x