Lifestyle

Film – Proud Mary – Asasina – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Hollywood-ul a adus de-a lungul timpului în faţa publicului o serie de preocupări profesionale mai puţin întâlnite, necunoscute de mulţi până la apariţia lor în filme. Printre aceste îndeletniciri mai puţin ortodoxe şi deloc căutate de marea masă a populaţiei se numără şi cea de asasin plătit. Chiar dacă bărbaţii au predominat în asemenea roluri pe marele ecran, femeile se pare că-i ajung din urmă.

În noua realizare cinematografică, rolul unei asasine plătite este interpretat de Taraji P. Henson. Alături de ea mai apar Billy Brown, Jahi Di’Allo Winston, Danny Glover, în regia lui Babak Najafi.


sursa video: youtube

Proud Mary (Proud Mary – Asasina) este o dramă, un thriller plin de acţiune. Povestea filmului este una simplă. Părţi din film spun poveşti convingătoate, dar care puse cap la cap şi intercalate, îşi pierd din esenţă. Nicio parte din caracterul personajului principal nu este lăsat la o parte, neexplorat. Partea feminină a caracterului, precum şi partea dură şi nemiloasă a asasinei plătite, toate apar, dar nu suficient. Niciuna din aceste laturi ale personalităţii şi vieţii personajului principal nu este suficient arătat, pentru a crea o legătură adevărată cu publicul. Se simte pe alocuri lipsa de substanţă a poveştii şi a caracterelor.

Ca imagine, filmul este compus din foarte multe cadre statice, care au în prim-plan un personaj. Această modalitate de redare a dialogurilor este plăcută şi pune în valoare fiecare individ. Chiar dacă majoritatea scenelor construite în acest fel sunt bune, câteva astfel de cadre se succed prea rapid de la un personaj la altul şi creează impresia de amatorism. Pentru scenele de acţiune, imaginea a fost bine realizată.

Coloana sonoră este potrivită de fiecare dată. Cu toate acestea, nu iese în evidenţă cu nimic. Singurul moment care aduce puţin antren este scena de acţiune care se desfăşoară pe piesa Proud Mary a celebrei Tina Turner.

Taraji P. Henson face un rol bun şi credibil. Ea reuşeşte să creeze o femeie caldă, dar care ştie să acceseze şi latura de luptătoare la nevoie. Vocea ei este un plus pentru scenele mai calme, aduce linişte şi pace. Este şi o chimie bună între toţi actorii din rolurile principale, dar relaţiile dinre ei nu sunt suficient explorate.

Proud Mary (Proud Mary – Asasina) merită văzut când o să apară pe micile ecrane, dar nu merită o vizită la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x