De interes

Noi restricţii de circulaţie pe două drumuri judeţene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Restricţii de circulaţie vor fi instituite pe două sectoare de drum în lungime totală de 35.5 kilometri: DJ 107R Făget – Sălicea – Ciurila – DJ 107L (între km 8+300 şi km 21+350) şi DJ 108C Gârbău – Leghia / DN1 (între km 5+600 şi km 28+050).

Astfel, Consiliul Judeţean Cluj a stabilit pentru respectivul sector de drum judeţean o restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maxim autorizată mai mare de 20 tone în interiorul localităţilor Gârbău, Aghireşu-Fabrici, Aghireşu, Leghia, Făget, Sălicea şi Ciurila. În plus, în ceea ce priveşte localităţile situate de-a lungul drumului judeţean DJ 107R Făget – Sălicea – Ciurila – DJ 107L, s-a recurs şi la instituirea unei limite de viteză de 30 de km/h pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată între 3.5 şi 20 de tone.

Măsura restrictivă referitoare la tonajul autovehiculelor nu va fi aplicată însă transporturilor de persoane, de animale vii şi produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor. Totodată, ea nu va viza transporturile pentru distribuirea de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată, transporturilor pentru tractări de vehicule avariate, celor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturilor de apă îmbuteliată, de produse provenite din exploatări agricole, transporturi de materiale de construcţii aferente construcţiei unor obiective civile, industriale de interes public sau privat destinate persoanelor fizice, juridice şi entităţilor publice, precum şi transporturilor militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Necesitatea impunerii de restricţii pe aceste sectoare de drum judeţean a fost determinată de numeroasele sesizări transmise forului administrativ judeţean de către primăriile comunelor Aghireşu, Gârbău şi Ciurila, prin care au fost reclamate încălcări repetate ale normelor de transport pe drumurile judeţene, respectiv circulaţia cu viteza ridicată a autobasculantelor de mare capacitate, supraîncărcate. Aceste aspecte au fost confirmate de controalele în teren efectuate de specialiştii Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Consiliul Judeţean, echipa de control propunând, în acest context, adoptarea urgentă a unor restricţii de circulaţie, atât în ceea ce priveşte tonajul, cât şi viteza de deplasare.

Pe perioada instituirii restricţiilor de circulaţie, respectiv până în data de 31 decembrie 2018, autovehiculele cu masa maximă autorizată ce depăşeşte 20 de tone pot folosi rutele ocolitoare DN1 – DN1J şi DN 1 – DJ 107L – DJ 107M.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x