Ştiri

Bani pentru Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cea de-a 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, ce va avea loc în perioada 3 – 14 iulie 2018 la Cluj-Napoca, va primi o finanţare de 450.000 de lei din partea autorităţilor locale.

Această decizie a fost luată de forul administrativ judeţean, ca urmare a solicitării de sprijin din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Autorităţile au informat că fondurile vor fi folosite pentru organizarea, în cele mai bune condiţii, a acestui prestigios eveniment de talie internaţională. Olimpiada va reuni la Cluj circa 1.300 de participanţi din elita mondială a matematicii, reprezentând peste 120 de ţări, de pe cinci continente.

Reprezentând unul dintre cele mai importante evenimente educaţionale şi ştiinţifice ale anului din România, evenimentul se constituie într-un foarte potrivit prilej de a marca şi Centenarul Marii Uniri din 1918.

Tot în direcţia sprijinirii excelenţei în educaţie, în cadrul şedintei Consiliului Judeţean s-a aprobat şi alocarea sumei de 440.000 de lei pentru organizarea olimpiadelor judeţene, a schimburilor de experienţă la nivel judeţean, interjudeţean şi naţional, precum şi pentru finanţarea performanţelor şcolare deosebite, şi anume: premierea elevilor şi profesorilor cu rezultate deosebite în anul şcolar 2017 – 2018, a elevilor cu media 10 la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, dar şi a cadrelor didactice care au obţinut nota 10 la examenul de definitivare în învăţământ/la examenul de titularizare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] a hotărât să acorde bani pentru elevii care au reușit să obțină un punctaj perfect la examenele naționale. Astfel, vor […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x