Drumuri judeţene pe care se vor executa în 2018 lucrări de întreţinere

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Un număr de 38 de drumuri judeţene vor beneficia în 2018 de lucrări de întreţinere curentă şi periodică, în valoare de 70.000.000 de lei, conform programului de lucrări aprobat de plenul forului administrativ judeţean.

Lucrările de întreţinere prevăzute constau în plombări, burduşiri şi curăţiri ale acostamentelor, şanţurilor şi podeţelor. Dintre cele 38 de drumuri judeţene, pe 14 tronsoane, în lungime totală de 113 km, vor fi realizate lucrări de asfaltare.

Autorităţile precizează că în ceea ce priveşte procedura de alegere a sectoarelor de drum, au fost avute în vedere, în principal, starea de viabilitate a acestora, programele de reabilitare şi modernizare aflate în desfăşurare precum şi lucrările de întreţinere care au fost începute în anul anterior, astfel încât să se asigure o continuitate.

Suma de 70.000.000 de lei alocată de Consiliul Judeţean cuprinde, alături de contravaloarea lucrărilor propriu-zise de întreţinere din 2018, şi valoarea contractelor de deszăpezire aferente perioadei 1 ianuarie – 31 martie 2018 precum şi acoperirea costului aferent derulării lucrărilor de realizare a marcajelor şi indicatoarelor rutiere, respectiv a posibilelor cheltuieli pentru anumite situaţii de urgenţă ivite pe parcursul anului.

În anul 2015 a fost încheiat între Judeţul Cluj şi SC Diferit SRL pentru Lotul 1 şi, respectiv Asocierea SC Drumuri şi Poduri Judeţene SA – Societatea de Construcţii Napoca SA pentru Loturile 2 şi 3, câte un Acord – Cadru de „Lucrări de întreţinere pe timp de vară şi prestarea serviciilor de deszăpezire a drumurilor judeţene din Judeţul Cluj”, pe o perioada de 3 ani începând cu data de 7 aprilie 2015 şi până în 6 aprilie 2018.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x