Ştiri

Sălicea va fi racordată la reţeaua publică de apă potabilă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Satul Sălicea din comuna Ciurila va fi racordat la reţeaua publică de apă potabilă a judeţului Cluj.

Durata lucrărilor este de maximum 18 luni iar valoare totală a proiectului este de peste 5.000.000 lei. Data de începere a lucrărilor a fost stabilită de Consiliul Judeţean Cluj ca fiind 15 martie 2018, sau momentul în care condiţiile meteorologice vor permite acest lucru.

Proiectul de alimentare cu apă potabilă a satului Sălicea, derulat prin intermediul Companiei de Apă Someş S.A constă, în principal, în realizarea unei aducţiuni de circa 2.200 metri din sistemul de alimentare cu apă Cluj-Napoca – Feleacu – Casele Miceşti, resursă care va fi ulterior distribuită prin intermediul unei reţele în lungime totală de 15.300 metri. Pe traseul reţelei vor fi construite un bazin de alimentare suprateran de 200 mc, o staţie de pompare dotată cu un rezervor suplimentar semiîngropat de 100 de mc, cămine de vane, hidranţi subterani, branşamente precum şi alte echipamente şi dotări corespunzătoare.

Aceste lucrări sunt parte a unui program mult mai complex derulat de forul administrativ judeţean, prin intermediul societăţii sale de profil Compania de Apă Someş S.A., şi care vizează extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare de pe teritoriul întregului judeţ. Intenţia este ca într-un interval de timp cât mai redus toate comunităţile locale clujene să beneficieze de aceste servicii publice de strictă necesitate.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x