Întâlnirile Europene din Transilvania, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În perioada 14 – 16 martie 2018, Ambasada Franţei în România şi filiala din Cluj-Napoca a Institutului Francez din România organizează Întâlnirile Europene din Transilvania. În acest eveniment, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este partener alături de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Alba Iulia, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Muzeul Museikon din Alba Iulia şi Media Image Factory.

Tema din acest an abordează problema „Oraşe durabile”, aleasă în contextul în care oraşele de astăzi se confruntă cu provocarea de a se dezvolta şi de a se transforma pentru a realiza o tranziţie ecologică semnificativă, pentru a-şi schimba politicile administrative astfel încât să permită ameliorarea calităţii vieţii şi o dezvoltare economică care protejează resursele teritoriale.

Astfel, în acest context, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin Facultăţile de Arhitectură şi Urbanism, de Construcţii, de Automatică şi Calculatoare, precum şi de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, se înscrie în contextul în care acest subiect este unul intens dezbătut atât în Franţa cât şi în România şi este direct legat de dezvoltarea locală. Subiectele temei „Oraşe durabile” sunt: Demersuri şi procese de guvernanţă pentru un oraş care devine durabil; Oraşul durabil: prioritate pentru o viaţă bună şi calitatea vieţii locuitorilor şi Tranziţia economică, digitală, energetică şi inovarea în serviciul dezvoltării durabile. Aceste subiecte vor fi la rândul lor împărţite în ateliere care vor structura ediţia de anul acesta.

Doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în România, Ciprian Roşca, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Hervé Boisguillaume, directorul proiectului „Oraşul durabil”, sunt personalităţile ce vor susţine prezentările la ediţia de anul acesta, alături de alţi 20 de experţi în administraţie publică, din Franţa şi din România. În acest an Întâlnirile europene din Transilvania îşi propun să abordeze problematica oraşului durabil, tradusă în provocări şi oportunităţi pentru colectivităţile locale sau „Cum reuşim să facem tranziţia spre un oraş mai durabil?”.

Întâlnirile Europene din Transilvania sunt organizate, din 2010, prin parteneriate cu autorităţile locale, universităţi, asociaţii locale şi companii franceze şi româneşti. Evenimentul reuneşte, timp de trei zile, decidenţi locali, reprezentanţi de înalt nivel din mediul de afaceri, cadre universitare şi reprezentanţi ai societăţii civile în jurul unei teme legate de dezvoltarea teritorială în Europa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x