Superstarul Jessie J va concerta la Electric Castle 6

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

De la Jubileul de Diamant al reginei Elisabeta a II-a la Jocurile Olimpice, iar acum şi la Electric CastleJessie J şi-a confirmat prezenţa în România la cea de-a 6-a ediţie a festivalului de la castelul Banffy, ce va avea loc între 18 şi 22 iulie.
Alături de ea, noi nume importante au fost confirmate: Mura Masa, Excision, Groove Armanda, Richie Hawtin şi mulţi alţii.

Deşi muzica a fost dintotdeauna singurul lucru la care s-a priceput, studiile sale fiind perfecţionate la BRIT School, unde a fost colegă de an cu Adele şi Leona Lewis, Jessie J a crezut tot timpul că va fi doar cea care va compune, nu neapărat cea care va urca pe scenă. În 2010, Jessie J debutează cu „Do It Like a Dude”, o piesă pe care o scrisese pentru Rihanna, dar pe care casa de discuri decide să o lanseze având-o pe ea ca solistă. Este primul ei single, primul No 1 şi prima piesă care o va transforma pe Jessie J în prima artistă britanică care reuşeşte performanţa să aibă 6 piese de pe acelaşi album în Top 10 UK.

Succesul ei muzical, demonstrat atât prin propriile performanţe în topurile internaţionale, cu piese precum „Bang bang” sau „Price tag”, cât şi prin hit-urile pe care le-a compus pentru alte celebrităţi, e dublat de succesul în televiziune şi o mare dedicare către cauzele umanitare.


sursa video: youtube

Dublu nominalizat la Grammy şi proaspăt confirmat la Electric Castle 6 pentru primul său concert din România, Mura Masa este parte din tânăra generaţie de muzicieni care a crescut având acces la muzică din toate colţurile lumii, iar acest lucru se simte puternic în creaţiile lui. Fiecare piesă este gândită individual, colaborările cu staruri precum ASAP Rocky, Stormzy, Charli XCX sună foarte diferit, dar toate sunt foarte bine lucrate, ceea ce le-a şi permis să ajungă în vârfurile clasamentelor din UK şi US. Anul trecut, Mura Masa şi-a lansat mult aşteptatul album de debut, cel pentru care a şi primit nominalizările pentru Best Electronic Album şi Best Recording Package la Grammy Awards.


Mura Masa

Unul dintre cei mai buni artişti din zona DubStep la ora actuală, Jeff Abel aka Excision, va marca şi el la Electric Castle 6 prima sa experienţă românească. Show-urile sale sunt la fel de dure precum numele de scenă ales, cu o combinaţie de muzică, video şi lumini ce creează experienţe foarte puternice şi memorabile. „The Paradox” este cea de-a treia producţie audio-video produsă de Excision şi implică o instalaţie gândită de la zero chiar de artist, care va aduce acest show şi la Electric Castle. Publicul va avea nevoie de protecţie pentru urechi în timpul concertului, Excision fiind decis de fiecare dată să atingă limitele bass-ului.


Excision

Când pe scenă se află The Bloody Beetroots, audienţa se poate aştepta la ceva inedit. Artistul italian, iubitor de muzică punk şi electronică, deşi are unul din cele mai progresive stiluri, îşi compune încă piesele pe chitară clasică şi pian. Şi asta pare să funcţioneze pentru piesele lansate cu Steve Aoki, Paul McCartney sau Tommy Lee. Tot din categoria celor cărora nu le este frică să pornească de la stiluri „clasice” pentru a ajunge la muzică electronică, St. Germain a reuşit să convingă milioane de oameni din întreaga lume să-i cumpere albumele, care sunt o combinaţie de house şi nu-jazz. Va fi o experienţă muzicală live neobişnuită, cu piese create după luni de zile de cules inspiraţie pe continentul african.

De trei ori câştigător al DJ Awards, Richie Hawtin face parte din avangarda muzicii electronice. A produs propria revoluţie în stilul techno, a descoperit şi a promovat tinere talente, devenite în prezent superstaruri. De-a lungul celor trei decenii de carieră, a apelat la mai multe nume de scenă, cel mai cunoscut fiind Plastikman, şi este probabil singurul DJ ce se poate lăuda că a fost „expus” la Guggenheim New York, muzeu pentru care a creat un obelisc din LED-uri, cu muzică special compusă de el.


Richie Hawtin

Tot din zona „veterani” ai muzicii electronice, duo-ul Groove Armanda a confirmat prezenţa la ediţia din iulie a festivalului. Fanii au descoperit acest gen muzical odată cu hit‑urile „Superstylin’” sau „I See You baby” create de britanici în anii 90.


Groove Armanda

„Futurehouse” e stilul care-l defineşte pe Tchami, DJ-ul francez ce îşi găseşte timp ca, pe lângă propriile concerte, să producă muzică pentru Lady Gaga şi alte figuri ale muzicii pop.

Puţine trupe tinere sunt atât de ambiţioase din punct de vedere muzical precum Nothing But Thieves, care se anunţă unul din punctele de atracţie pentru toţi fanii de rock alternativ care vor fi prezenţi la Electric Castle 2018. În urmă câteva luni, britanicii tocmai au scos pe piaţă cel de-al doilea album, „Broken Machine”, compus aproape integral în timp ce se aflau în turneu mondial, susţinând concerte sold-out în peste 10 ţări. Foarte tineri (cel mai „în vârstă” membru are doar 25 de ani), nu ezită să-şi invite mamele la concertele lor, mai ales atunci când cântă în deschiderea unor trupe precum Twenty One Pilots sau Muse.


Nothing But Thieves

Şi pentru că post rock-ul sună foarte bine la castel, organizatorii îi propun pe Son Lux, trupa newyorkeză ce şi-a lansat de câteva săptămâni cel de-al 5-lea album, „Brighter Wounds” pe care-l vor prezenta în premieră pe România la Electric Castle. Acelaşi post-rock se regăseşte şi în stilul Múm, trupa islandeză ce probează încă odată că mica insulă generează mişcări creative foarte originale. Kensington continuă tradiţia trupelor rock olandeze în festival, foarte iubite de public. The Last Internationale sunt de testat pentru a vedea cum sună folk-rock-ul născut în cluburile din New York şi transformat într-un show plin de energie.

Oferta artiştilor din zona house e completată de Bakermat, Shiba San, fiecare dintre ei cu o altă abordare asupra stilului. Digitalism au avut prezenţe la toate festivalurile importante din lume iar în turneul lor mondial se vor opri şi la Bonţida. Nicio ediţie fără propuneri curajoase pe afiş, iar anul acesta spectatorii s-ar putea să fie luaţi prin surprindere de The Little Big, trupa rave din St. Petersburg cu mesaje politice foarte sarcastice, deloc neobişnuite având în vedere ţara din care provin.

Primii artişti români de pe afişul EC 6: Subcarpaţi, Petre Inspirescu, Otherside şi Viţa de Vie revin în festival, în timp ce Raresh, OCS, Vunk, Kryptonite Sparks şi Class cântă pentru prima dată la Bonţida.

Lista completă a artiştilor poate fi descoperită pe www.electriccastle.com, site-ul de pe care pot fi cumpărate şi abonamentele pentru ediţia din vară. Pentru o singură zi, în 1 martie, abonamentele pot fi achiziţionate doar cu un card Mastercard la preţul de 399 de lei. După această dată, abonamentele rămân în vânzare la preţul de 429 de lei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x