Ştiri

Vernisaj expoziţie „Dincolo de datorie: O expoziţie a diplomaţilor recunoscuţi ca Drepţi între popoare”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Joi, 1 martie, la ora 14:00, va avea loc vernisajul expoziţiei „Dincolo de datorie: O expoziţie a diplomaţilor recunoscuţi ca Drepţi între popoare”, în foaierul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”.

Vernisajul se va desfăşura în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor organizatoare. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 1 – 15 martie 2018, în foaierul bibliotecii judeţene, situată pe Calea Dorobanţilor, nr. 104, Cluj-Napoca.

Organizat de Ambasada Israelului în România şi Ministerul Afacerilor Externe, evenimentul este prilejuit de aniversarea, în acest an, a 70 de ani de relaţii diplomatice între România şi Statul Israel. Tema expoziţiei este prezentarea diplomaţilor care au primit titlul de „Drept între popoare”, distincţie acordată, în numele poporului evreu, de Institutul Yad Vashem, unor eroi ne-evrei, în viaţă sau post mortem, ca semn de recunostinţă pentru meritul lor de a fi salvat oameni condamnaţi la moarte din pricina ascendenţei lor iudaice. Printre cei 36 de diplomaţi care au primit această recunoaştere se număra şi românii Constantin Karadja şi Florian Manoliu.

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj este o entitate de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj şi găzduieşte în calitate de instituţie parteneră expoziţia „Dincolo de datorie: O expoziţie a diplomaţilor recunoscuţi ca Drepţi între popoare”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x