Lifestyle

Film – Firul fantomă – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Nenumărate poveşti de dragoste au fost transpuse pe marile ecrane încă de la apariţia primelor filme, devenind astfel nemuritoare şi universale. Chiar dacă timpurile s-au schimbat de atunci şi lumea arată altfel, iubirea a rămas aceeaşi, oriunde şi la orice vârstă.

Un nou film de dragoste, cu o poveste originală şi cu modă, rulează în prezent pe marile ecrane. În rolurile principale apar Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville, Sue Clark, Joan Brown. Regia filmului este semnată de Paul Thomas Anderson.


sursa video: youtube

Phantom thread (Firul fantomă) este un film romantic, o dramă ce aminteşte de toate marile poveşti de dragoste ale marelui ecran. Chiar dacă pare că nimic nou nu mai poate să apară în urma atâtor istorioare care s-au perindat prin câmpul vizual în sălile de cinema, Firul fantomă se destramă, se desfăşoară şi se încurcă în aşa fel, încât până la urmă ceva nou apare. Este un film care devine tot mai bun pe măsură ce timpul trece. La început nimic nou nu pare să tulbure liniştea poveştii de iubire nu foarte exuberantă. Totul pare plat şi la fel, totul decurge firesc şi fără mare dramă. Iubirea apare aici sub o formă uşoară, firească şi totuşi specială, care nu aduce exaltare sau mari tresăriri. Povestea aduce cu fiecare minut un soi de profunzime care se strecoară pe nesimţite. Din ceva simplu şi frivol, se ajunge la o împlinire neaşteptată, sub forma unui rezultat excepţional, printr-o modalitate mai neaşteptată.

Imaginea din Firul fantomă este bună. Sunt prezente în film modalităţi clasice de redare, cu personajul principal în prim-plan dar şi cadre mai largi, care surprind toată atmosfera micului univers prezentat. Pe lângă acestea, scene în mişcare sunt redate original, dintr-un punct de vedere interesant, mai rar întâlnit.

Un element mai puţin atractiv în Firul fantomă este volumul muzicii, în special în prima parte a filmului. Muzica ce se aude pe fundal, peste vocea actorilor, este foarte tare şi deranjantă uneori. Notele stridente ale pianului acoperă momente de dialog interesante şi distrag prea tare atenţia de la ce întâmplă în poveste. Pe parcurs însă, volumul este mai rezonabil şi muzica reuşeşte să contribuie în sens pozitiv la rezultatul final.

Actorii din rolurile principale se completează foarte bine. Relaţia dintre personaje evoluează şi se dezvoltă credibil datorită talentului celor implicaţi. Fiecare în parte este prezentat până la un punct, de unde intervine perrsonalitatea celuilat pentru a completa un tablou domestic unic şi credibil.

Phantom thread (Firul fantomă) este un film care merită văzut, este o poveste de dragoste pentru care merită plătit bilet la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x