De interesŞtiri

Soluţii concrete pentru atragerea finanţărilor europene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Dificultăţile pe care le întâmpină autorităţile locale în obţinerea finanţărilor pentru proiectele din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) au fost dezbătute la Palatul Victoria.

La întâlnirea de lucru au fost prezenţi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, premierul Viorica Dancilă, vicepremierul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, reprezentanţii Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional (POR) şi directorii Agenţiilor de Dezvoltare Regională în care au fost analizate soluţiile la problemele întâmpinate în atragerea finanţării europene.

Conform informaţiilor transmise de Guvern, în cadrul întâlnirii de lucru, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ au prezentat principalele dificultăţi în ceea ce priveşte obţinerea finanţării pentru proiectele din cadrul POR şi au propus o serie de soluţii. Cele mai multe dintre acestea au vizat simplificarea procedurilor, blocajele cauzate de legislaţia achiziţiilor publice, ghidul solicitantului, regimul de proprietate publică şi de parteneriat, precum şi optimizarea aplicaţiei electronice My SMIS. Problemele semnalate de primari şi soluţiile propuse vor fi analizate, urmând să primească răspunsuri concrete din partea autorităţilor. „Vrem să ridicăm barierele în obţinerea finanţărilor din fonduri europene. Împreună, Guvern şi autorităţi locale, ne vom pune de acord asupra soluţiilor concrete pentru a fi mai eficienţi în atragerea finanţărilor şi punerea în practică a proiectelor în beneficiul cetăţenilor români”, a declarat şeful Executivului.

De asemenea, Premierul Viorica Dăncilă a precizat că a solicitat sprijin Comisiei Europene în sensul desemnării unor experţi care să ofere sprijin şi consiliere pentru creşterea absorbţiei fondurilor structurale şi de investiţii europene. Astfel, în cursul acestei luni va fi organizată o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei Europene responsabili pentru politica regională.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x