Lifestyle

Film – Forma apei; The shape of water – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Filmele fantastice aduc de fiecare dată ceva nou în lumea concretă: o idee, un personaj de poveste sau o nouă viziune. Toate aceste elemente reuşesc să aducă un strop de culoare în realitatea cenuşie. Dacă în toată fantezia este introdusă şi o poveste de dragoste, totul capătă şi mai mult farmec.

În noua realizare cinematografică, fantasticul şi povestea de iubire concretă dintr-o lume de poveste sunt aduse pe marile ecrane prin intermediul actorilor Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Octavia Spencer, Michael Stuhlbarg, Doug Jones, în regia lui Guillermo del Toro.


sursa video: youtube

The shape of water (Forma apei) este un film fantastic, o dramă plină de iubire şi aventuri. Lumea adusă în prim-plan pe marele ecran este una originală. Chiar dacă totul pare ancorat în realitate, elemente de fantastic îşi fac apariţia. Timpul la care se face referire este oarecum incert şi cu influienţe din altă epocă. Decorul este unul deprimant, dar care transmite o cu totul altă stare. Deşi totul pare clar şi majoritatea evenimentelor ar putea fi reale, pata de culoare a fantasticului şi a fanteziei acoperă totul.

Imaginile din film sunt realizate printr-o îmbinare de stiluri. Umbre şi lumini pe faţa personajului, care amintesc de începuturile cinematografiei, au fost folosite pentru a sublinia suspansul. În lumea în care se desfăşoară acţiunea, cu un decor mai puţin luminos, imaginile surprinse sunt redate în scene care par stranii pe alocuri. Oamenii din poveste sunt bine filmaţi şi redaţi, în timp ce elementele de detaliu sunt bine surprinse în momente cheie. În ceea ce priveşte imaginea per ansamblu, totul a fost bine realizat. Combinaţia de stiluri de trecere de la o scenă la alta a dus la un rezultat deosebit.

Muzica este o parte foarte importantă a filmului. Muzica veche, specifică anilor de început ai cinematografiei, aduce un aer romantic şi visător întregii poveşti. Un mic element de musicall, introdus pe neaşteptate, reprezintă într-un fel punctul culminant al tuturor momentelor de spectacol văzute până în acel punct.

Alegerea actorilor care să interpreteze rolurile principale din Forma apei a fost fără cusur. Fiecare personaj îşi stabileşte rolul în poveste prin jocul actoricesc de cea mai bună calitate. Interacţiunile dintre cei implicaţi în evenimente sunt bune, suficient de lungi cât să explice şi suficient de scurte cât să ţină interesul treaz.

The shape of water (Forma apei) este un film care merită văzut la cinema. Filmul a primit şi cea mai înaltă distincţie la Gala de Decernare a Premiilor Oscar 2018, de cel mai bun film.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
maria

Foarte bun, chiar isi merita nota.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x