Sute de invenţii la Salonul Internaţional PRO INVENT 2018

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În perioada 21 – 23 martie 2018, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca organizează Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „PRO INVENT”, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Sute de invenţii inedite, din ţară şi din străinătate, vor fi prezentate publicului cu această ocazie.

În cele trei zile de salon, publicul şi specialiştii vor putea vedea peste 400 de invenţii din variate domenii ale ştiinţei şi tehnicii, de la produse din industria alimentară, jocuri pentru activităţile sportive, telecomunicaţii, sisteme de control ale aerului în spaţiile închise, medicină şi medicină veterinară, agricultură, transporturi, energetică, până la inginerie mecanică, industrială şi electrotehnică.

Terapia oglindă 3D este o invenţie în curs de brevetare la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) din domeniul medical, prezentă la PRO INVENT 2018, ce se referă la un dispozitiv de recuperare kinetoterapeutică, destinat Terapiei Oglindă, în afecţiuni ale sistemului nervos central sau în accidentele vasculare cerebrale, amputaţii (durerea membrului fantomă), sindromul de durere regională complexă, în combinaţie cu efectul imaginii 3D.

● În domeniul energiei electrice, invenţia referitoare la instalaţia de obţinere a energiei electrice din energie cinetică a vehiculelor ce se deplasează pe şine permite obţinerea energiei electrice din energia cinetică a trenurilor respectiv a tramvaielor. Când o roată a vehiculului ce se deplasează pe şină, se apropie de zona unde este amplasată instalaţia, fluxul magnetic creşte prin circuit şi prin bobină, variaţia acestuia conducând la apariţia unei tensiuni electrice prin fenomenul de inducţie electromagnetică.

● Din domeniul industriei alimentare, ciocolata raw vegană detoxifiantă şi regenerantă cu particule nanometrice de aur, platină sau argint, care are ca scop detoxifierea şi regenerarea organismului, va fi una din invenţiile cele mai dulci ale salonului.

Pe lângă invenţiile româneşti prezente la salon, la acestă ediţie PRO INVENT vor fi participanţi şi invenţii din Republica Moldova, Iran, Polonia, Malaezia, Taiwan, Indonezia, Coreea, SUA şi Canada.

În acest an, în premieră, echipa SDC – Seismic Design Competition a UTCN, formată din studenţi ai Facultăţii de Construcţii şi Arhitectură, vor încerca structura din lemn de balsa cu care vor participa în acest an la concursul din SUA, printr-un test pe masa vibrantă.

Pe parcursul celor trei zile ale salonului vor avea loc sesiuni demonstrative ale creativităţii studenţilor, prezentări ale celor mai importante proiecte de cercetare din cadrul Universităţii Tehnice, prezentări de produse inovative precum şi întâlniri ale inventatorilor cu publicul larg într-un spaţiu destinat pentru socializare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x