De interesŞtiri

Două şcoli din Recea Cristur urmează să fie modernizate

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Două unităţi de învăţământ primar din comuna clujeană Recea Cristur, respectiv şcoala din satul Ciubăncuţa şi cea din centrul de comună vor fi reabilitate şi modernizate, anunţă Consiliul Judeţean Cluj.

Valoarea totală a lucrărilor este de aproape 2.300.000 lei iar durata de execuţie este de maximum doi ani.

Conform autorităţilor, reabilitarea şi modernizarea celor două clădiri se referă la refacerea acoperişului, a finisajelor pereţilor exteriori şi a trotuarului, izolarea termică a pereţilor, amenajarea curţii şi a împrejmuirii, recompartimentarea interioarelor pentru o mai bună funcţionalitate, înlocuirea tâmplariei etc.

În urma acestor lucrări de intervenţie, spaţiile din cadrul ambelor imobile, a căror suprafaţă totală este de 870 mp, vor fi refuncţionalizate astfel încât, la finalul lor, numărul sălilor de clasă va creşte de la cinci, în prezent, la opt. În plus, vor fi construite o cancelarie, două birouri, 11 grupuri sanitare, două vestiare, o sală de gimnastică, precum şi alte spaţii conexe necesare desfăşurării în cele mai bune condiţii a activităţii didactice.

Construite în urmă cu aproximativ 50 de ani, cele două şcoli care deservesc circa 180 de elevi şi cadre didactice se află în prezent într-o stare accentuata de degradare, atât în interior cât şi la exterior, fapt datorat, în special, lipsei lucrărilor de reparaţii curente din ultima perioadă.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x