Film – Tomb Raider Începutul 3D 4DX – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aventuri, pericol şi îndrăzneală, toate trăite şi exprimate de un personaj feminin care arată foarte bine, iată una dintre reţetele de la Hollywood. Pe lângă povestea plină de acţiune, noile tehnologii de redare a filmelor sunt cireaşa de pe tort. Combinaţia de 3D cu 4DX reprezintă pasul înainte înspre imersiunea cu totul în lumea de pe marele ecran.

În noua realizare cinematografică, elementele de acţiune sunt îmbinate cu tehnologia 3D şi cu 4DX. Rolul principal al poveştii îi revine unui personaj feminin, interpretat de Alicia Vikander. Alături de ea mai apar: Dominic West, Walton Goggins, Daniel Wu, Kristin Scott Thomas. Regia este semnată de Roar Uthaug.


sursa video: youtube

Tomb Raider (Tomb Raider Începutul) este un film de aventuri, plin de acţiune. Personajul principal este feminin şi arată foarte bine. Acţiunea se desfăşoară în mare parte în locaţii exotice. Filmul este esenţa unui joc video transpus pe marele ecran, într-un mod care-l face atractiv atât pentru gameri cât şi pentru marele public.

Imaginile din film sunt plăcute, toate locaţiile alese fiind interesante şi potrivite acţiunii. Se pleacă de la real şi tangibil, cu un uşor iz de mister şi se ajunge la o lume plină de încercări specifice jocurilor video, unde legenda pluteşte în aer. Modalitatea de redare a imaginilor este una corectă, fără a ieşi cu nimic în evidenţă. Fiind un film 3D, imaginile blurate din fundal sau focusul care se pune pe faţa unor personaje, estompează din calitatea 3D. Profunzimea lumii 3D este redusă la imagini simple şi elemente în ceaţă.

Povestea filmului urmează în mare măsură scriptul unui joc. Chiar şi felul în care progresează dificultatea sarcinilor ce trebuie duse la îndeplinire urmăresc un parcurs ascendent, specific jocurilor video. Chiar dacă totul este clar până la urmă şi evoluţia personajelor pare firescă, pot fi remarcate pe parcurs şi mici inadvertenţe. Acţiunile unor personaje apar ca fiind puţin exagerate, mai mult din acuza lipsei de profunzime a poveştii. Elemente de dialog sau acţiune care ar trebui să lege totul lipsesc din Tomb Raider Începutul.

Actorii aleşi pentru rolurile pricipale aduc credibilitate povestirii. Alicia Vikander are un fizic impresionant, care se mulează ca o mănuşă pe stilul de viaţă al personajului principal. De-a lungul celor două ore cât ţine filmul, ea este foarte implicată, pare că s-a născut în rolul Lara Croft.

Efectele speciale sunt partea cea mai palpitantă a filmului. Toate acestea trăite în 4DX sporesc experienţa. De la ploaie şi vânt, la fulgere şi mişcarea scaunelor, toate crează o legătură specială cu ce se întâmplă pe ecran. Niciodată ceea ce se desfăşoară într-o poveste incredibilă nu a ajuns atât de aproape de public, de simţurile celor care privesc de la distanţă. Cu 4DX implicarea este inevitabilă. Efectele de zoom in şi de zoom out, sau pur şi simplu mişcarea lină de apropiere sau de îndepărtare sunt excelente. Ploaia, furtuna şi fulgerele aduc marea dezlănţuită în sala de cinema. Filmul nu mai este doar o experienţă vizuală sau auditivă. Toate simţurile sunt implicate în 4DX. Călătoria pe mare nu mai este doar o imagine a unui vapor şi a unor valuri. Marea este acum la cinema briza care se simte pe faţă, mişcarea lină a ruliului şi tangajului.

Tomb Raider (Tomb Raider Începutul) 3D 4DX este o experienţă care nu trebuie ratată. Sala de cinema care aduce lumea exterioară în interior merită încercată.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x