Imprimanta 3D, construită de la zero sau folosită pentru alte creaţii, la PRO INVENT 2018

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Imprimanta 3D, construită de la zero, ca proiect de licenţă, sau folosită pentru construirea unor maşinării complexe, a putut fi regăsită la PRO INVENT 2018.

Braţul robotic cu şase grade de libertate, conceput de studenţii Manea Andrei şi Pop Alexandru, a fost construit din piese făcute de ei, cu o imprimantă 3D.

sursa video: Andrei Manea, Facultatea de Automatică şi Calculatoare

Braţul robotic reproduce mişcările şi gesturile naturale umane fără a folosi senzori de contact fizic, cu aplicabilitate pe scară largă în diferite domenii, de la chirurgia la distanţă, până la depozitele de logistică la distanţă.


PRO INVENT 2018, Braţul robotic cu şase grade de libertate şi imprimantă 3D

● Un alt proiect care a putut fi regăsit la PRO INVENT 2018 a fost imprimanta 3D construită de la zero, creaţie a masterandului Rozsos Raul Silviu. Imprimanta 3D cu structură Delta a fost creată pentru proiectul de licenţă.

Mai jos poate fi ascultată descrierea unei părţi din procesul de creaţie a unei imprimante 3D.
Rozsos Raul Silviu, masterand


Imprimanta 3D construită de la zero şi obiecte realizate cu ajutorul ei

Imprimanta poate fi folosită independent (nu are nevoie de PC) utilizând un port USB şi o memorie externă pentru a stoca codul piesei printate.


Imprimanta 3D construită de la zero

Imprimanta 3D poate fi folosită pentru crearea unor obiecte solide tridimensionale. Materialul folosit este adăugat în straturi succesive, în diferite forme, în funcţie de modelul dorit.

În perioada 21 – 23 martie a avut loc cea de-a XVI-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT. La ediţia de anul acesta au putut fi văzute peste 400 de invenţii care acoperă variate domenii ale ştiinţei şi tehnicii.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x