Companii austriece interesate de centrul şi nordul Transilvaniei

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Simpozionul economic austriaco-român cu tema „Tehnologie şi servicii pentru gospodărire comunală” a relevat interesul unor companii austriece pentru zona centrală şi de nord a Transilvaniei.

La întâlnirea de la Consiliul Judeţean Cluj au fost invitaţi să participe, alături de 14 companii austriece, primari şi viceprimari din judeţ, directori ai entităţilor subordonate forului administrativ judeţean cu rol în furnizarea serviciilor publice dar şi investitori şi întreprinzători români.

Cele 14 companii austriece prezente la simpozion activează în domenii precum: gestionarea deşeurilor, ape uzate, apă, infrastructură şi construcţii de drumuri. Simpozionul economic de la Cluj a fost organizat în urma solicitării companiilor austriece interesate să stabilească colaborări cu firme şi autorităţi din judeţele din centrul şi nordul Transilvaniei implicate în proiecte care se încadrează în domeniile anterior menţionate. Seminarul de lucru de la Cluj a fost precedat de întâlnirile ce au avut loc în oraşele Sibiu, Târgu-Mureş şi Bistriţa, organizate de către Secţia Comercială a Ambasadei Austriei în perioada 13 – 14 martie 2018 şi este urmat de vizite la Satu-Mare şi Baia-Mare.

„Scopul acestui simpozion a fost acela al realizării unui transfer de informaţii între participanţii români şi experţii austrieci în vederea identificării soluţiilor optime pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă administraţia în furnizarea serviciilor publice. Ţinând cont de faptul că oraşele şi comunele austriece dispun de una dintre cele mai bune infrastructuri comunale din Europa, investitorii români au avut oportunitatea de a învăţa de la oaspeţii străini despre cele mai noi tehnologii, metode şi tehnici ce pot fi aplicate în serviciile urbane şi de mediu, dezvoltarea infrastructurii, şi lista poate continua.” a declarat Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Simpozionul economic pentru companii austriece cu tema „Tehnologie şi servicii pentru gospodărire comunală” a fost organizat de Consiliul Judeţean Cluj, împreună cu Secţia Comercială a Ambasadei Austriei din Bucureşti, Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Camera de Comerţ şi Industrie Cluj.

În prezent, Austria reprezintă cea de-a cincisprezecea piaţă de export a României şi al doisprezecelea partener de import, în ţara noastră existând în momentul de faţă două reprezentante oficiale ale Biroului Comercial al Ambasadei Austriei: la Bucureşti şi, respectiv, la Cluj. Rolul acestora este acela de a consilia şi a ajuta companii austriece şi româneşti care doresc să investească în cele doua ţări, precum şi de a oferi sprijin pentru identificarea partenerului şi a furnizorului cel mai potrivit din Austria. Totodată, acestea organizează evenimente pentru a facilita încheierea de parteneriate şi se orientează atât pentru găsirea de importatori, distribuitori sau reprezentanţi comerciali cât şi pentru obţinerea de informaţii detaliate despre domeniul de afaceri şi posibilitatea de a intra pe piaţa austriacă.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x