Invenţii gustoase la PRO INVENT 2018; Pâine şi salam cu adaosuri inedite, dulciuri sau suplimente alimentare din plante medicinale

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

PRO INVENT 2018 a adus în faţa publicului în perioada 21 – 23 martie, la Sala Polivalentă din Cluj, invenţii din toate domeniile. Printre cele mai apreciate creaţii au fost cele care au putut fi şi gustate, nu doar admirate. Pâine sau salam cu adaosuri inedite, deserturi şi suplimente alimentare din plante medicinale, toate au putut fi încercate de cei care au călcat pragul salonului.

Studenţi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV) şi-au prezentat creaţiile la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT.

● Astfel, pentru a începe o masă cu ingrediente inedite, au fost create sărăţelele cu adaos de făină din fasole Mung.

Mai jos poate fi ascultată descrierea produsului Sărăţele aglutenice cu adaos de făină din fasole Mung.
Andreea Doriana, studentă USAMV

● Pentru a continua masa cu produse inedite, o altă propunere a studenţilor prezenţi la salonul de inventică este salamul crud-uscat cu adaos de culturi starter şi nuci.

Mai jos poate fi ascultată descrierea produsului Salam crud-uscat cu adaos de culturi starter şi nuci.
Munteanu Radu, Ingineria Produselor Alimentare

● Finalul unei mese complete cere şi desert, aşa că nici aspect nu a fost neglijat de studenţi, care au venit cu o propunere de brioşe fără gluten, din ingrediente mai neobişnuite.

Mai jos poate fi ascultată descrierea produsului Brioşe aglutenice.
Forgagiu-Vagner Bernadette, studentă USAMV

● Pentru a completa eventuale carenţe alimentare, o echipă de studenţi au creat şi un supliment alimentar pe bază de produse apicole şi plante medicinale.

Mai jos poate fi ascultată descrierea produsului Supliment alimentar pe bază de produse apicole şi uleiuri volatile din plante medicinale.
Oltean Loredana, studentă USAMV

La PRO INVENT 2018 au mai putut fi gustate şi alte tipuri de produse de panificaţie, de exemplu pâinea cu făină de urzici şi ciuperci sau ciocolata raw vegană detoxifiantă şi regenerantă cu particule nanometrice de aur, platină sau argint, care are ca scop detoxifierea şi regenerarea organismului.

În perioada 21 – 23 martie a avut loc cea de-a XVI-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT. La ediţia de anul acesta au putut fi văzute peste 400 de invenţii care acoperă variate domenii ale ştiinţei şi tehnicii.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x