De interesŞtiri

Noi paşi înspre construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În luna martie a avut loc prima şedinţă tehnică de lucru referitoare la construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, în baza protocolului de asociere recent încheiat între Consiliul Judeţean Cluj şi Ministerul Sănătăţii.

Obiectivul principal al întâlnirii a fost urgentarea finalizării documentaţiei necesare finalizării studiului de fezabilitate până cel târziu în luna octombrie 2018, astfel încât, la finele acestui an, să fie depusă la Comisia Europeană aplicaţia pentru obţinerea finanţării nerambursabile în cuantum de 50.000.000 de euro pentru Spitalul Regional de la Cluj.

„După cum am mai afirmat, nimeni nu este mai interesat decât noi să urgenteze construirea spitalului regional de la Cluj, fapt pentru care ne-am şi asumat rolul de catalizator al proiectului. Şi, pentru că ne dorim un parcurs cât mai rapid al acestuia, am găzduit această întâlnire tehnică în cadrul căreia discuţiile au fost extrem de aplicate” a precizat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

La întâlnire au fost analizate în detaliu o serie de aspecte tehnice şi chestiuni practice referitoare la numărul optim de paturi pe care le va avea viitorul Spital Regional raportat la standardele legale şi la suprafaţa totală disponibilă, amplasarea parcărilor şi a numărului de locuri necesare, clarificarea distanţei clădirii fată de limitele proprietăţilor vecine, felul în care se vor realiza branşamentele la utilităţi, măsurile obligatorii şi investiţiile necesare pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu, asigurarea transportului în comun până în proximitatea spitalului, spaţiile alocate pentru activităţile didactice şi de cercetare ştiinţifică precum şi alte chestiuni tehnice relevante.

„A fost, fără îndoială, o discuţie extrem de utilă şi de constructivă care a atins numeroase aspecte esenţiale de a căror clarificare depinde implementarea în bune condiţii a proiectului. Întrucât ne dorim un rezultat cu adevărat de excepţie, construcţia spitalului regional de la Cluj va tine cont inclusiv de modelul şi experienţa spitalelor similare recent construite în Europa”, a declarat Marius Mînzat, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Pentru respectarea termenelor de edificare a Spitalului Regional de Urgenţă, prevăzut a se finaliza în luna decembrie 2023, Consiliul Judeţean Cluj a reiterat disponibilitatea de a actualiza în cel mai scurt timp posibil Planul Urbanistic Zonal necesar realizării spitalului în noua formă agreată şi asumată de Ministerul Sănătăţii, de a asigura execuţia branşamentelor şi a racordurilor la utilităţi precum şi realizarea drumurilor de acces necesare.

La şedinţa tehnică de lucru referitoare la construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Mînzat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Grasu, reprezentantul Băncii Europene de Investiţii, Ştefan Wunderlich, responsabili şi alţi factori de decizie din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Direcţiei de Sănătate Publică, Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Companiei de Apă Someş, E-ON Gaz şi Electrica Furnizare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x