TIFF 2018: Înscrieri pentru Competiţia Locală

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Competiţia Locală din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania a ajuns la cea de-a IX-a ediţie. Iniţiativa îşi propune să descopere şi să susţină talentele locale, adresându-se realizatorilor de film originari din Cluj, dar şi celor care locuiesc, lucrează sau studiază în orice localitate din judeţ.

Până pe 22 aprilie 2018, creatorii clujeni pot să se înscrie în Competiţia Locală prin completarea formularului disponibil pe pagina evenimentului. Întreg procesul de înscriere se va desfăşura exclusive online, eligibile fiind doar filmele cu o durată de maximum 30 de minute, realizate între 1 mai 2017 şi 21 aprilie 2018. Acestea pot aparţine oricărui gen şi pot aborda subiecte diverse. Proiectele cineaştilor premiaţi la mai mult de două ediţii anterioare nu vor fi acceptate în competiţie.

Filmele selectate vor fi anunţate până la data de 15 mai. Ca în cazul fiecărei ediţii de până acum, publicul TIFF le va putea urmări în cadrul unui eveniment special, unde va fi anunţat şi titlul distins cu Premiul Competiţiei Locale TIFF, acordat în urma deciziei unui juriu format din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc. O Menţiune Specială va fi oferită de Federaţia Fabrica de Pensule filmului cu o viziune artistică angajată, care chestionează subiecte sau problematici relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană.

Una dintre cele mai importante oportunităţi oferite cineaştilor clujeni, Competiţia Locală TIFF a fost lansată în 2010, remarcându-se de-a lungul timpului printr-o creştere constantă a numărului şi calitatea artistică a proiectelor înscrise. În 2017, şapte dintre filmele înscrise au fost selectate pentru proiecţia specială. Toate au fost apreciate de către juriu ca fiind „pe cât de variate, pe atât de bine-lucrate”. Filmul Cutia albă (r. Mihai Păcurar) a câştigat Premiul Competiţiei Locale în valoare de 1.500 de euro, iar Menţiunea Specială oferită de Fabrica de Pensule i-a revenit filmului Catlady (r. Hedda Bednarszky).

Competiţia Locală TIFF 2018, dedicată artiştilor vizuali profesionişti sau amatori din judeţul Cluj, este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Federaţia Fabrica de Pensule.

Fabrica de Pensule este un spaţiu de creaţie şi difuzare a artei contemporane, sub forma unui centru cultural independent. Proiectul este iniţiat de un grup de artişti, curatori, producători şi manageri culturali din Cluj, animaţi de ideea că arta creează un impact real asupra comunităţii. Centrul este situat în fosta fabrică de pensule şi concentrează spaţii de artă contemporană: ateliere, galerii şi organizaţii culturale active în domeniile artelor vizuale, dansului contemporan şi teatrului.

Aici poate fi consultat Regulamentul pentru Competiţia Locală TIFF 2018.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x