Linia electrică din comuna Sânpaul va fi modernizată

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Linia electrică aeriană de joasă tensiune, în lungime de 4.1 km, din localitatea Mihăieşti, comuna Sânpaul, urmează să fie modernizată. Consiliul Judeţean Cluj informează că lucrările se vor derula pe o perioadă de maximum 6 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Forul administrativ judeţean mai precizează că necesitatea derulării acestei investiţii în localitatea Sânpaul este determinată atât de vechimea liniei electrice aeriene de 0.4KV amplasată în urmă cu aproximativ 50 de ani de-a lungul drumului european E81 şi de creşterea constantă a consumului mediu/ abonat din zonă. De altfel, acest din urmă fapt a condus la o creştere a gradului de încărcare a reţelelor şi, respectiv, la o scădere a parametrilor calitativi corespunzători energiei electrice.

Prin intermediul acestei lucrări de modernizare se urmăreşte asigurarea parametrilor optimi de funcţionare a reţelelor, conform cerinţelor standard de performanţă în domeniu, respectiv o diminuare considerabilă a căderilor de tensiune şi a curenţilor de scurtcircuit care pot afecta iremediabil consumatorii electrici.

Principalele lucrări care vor fi realizate vor consta în înlocuirea stâlpilor existenţi şi montarea altora noi, în funcţie de necesităţi, înlocuirea linii aeriene actuale cu una nouă, superioară din punctul de vedere al secţiunii, realizarea de prize de pământ, demontarea şi remontarea branşamentelor, montarea de descărcătoare de joasă tensiune, înlocuirea conductoarelor neizolate cu cele izolate etc. De asemenea, se va realiza o modernizare consistentă şi a instalaţiei de iluminat public, prin montarea de noi corpuri de iluminat.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x