De interesŞtiri

Ultima zi pentru plata impozitelor cu bonificaţie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Luni, 2 aprilie 2018, este ultima zi în care clujenii mai pot beneficia de plata impozitelor locale pentru anul în curs, cu bonificaţia de 10% din valoarea acestora, anunţă Primăria Cluj-Napoca.

După această dată se calculează majorări de întârziere de 1% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună. Clujenii au obligaţia, în conformitate cu Legea Codului Fiscal, ca până în 2 aprilie, să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie.

În vederea stabilirii impozitului pe clădirile cu destinaţie nerezidenţială/ mixtă, rapoartele de evaluare se depun în copie, la organul fiscal local, ca anexă la declaraţia contribuabilului, până la data de 2 aprilie 2018. Rapoartele de evaluare se întocmesc de către un evaluator autorizat în conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării şi reflectă valoarea clădirii la data de 31 decembrie 2017.

Conturile în care se poate efectua plata impozilelor şi taxelor locale, declaraţiile (formulare tipizate), ghidul contribuabililor şi alte informaţii pot fi accesate pe site-ul instituţiei: www.primariaclujnapoca.ro, la secţiunea Taxe şi impozite.

Conform datelor transmise de primărie, peste 9.500 de clujeni şi-au achitat impozitele online, cu un procent de 23% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Cei intersaţi pot achita online:
● Cu ajutorul codului QR de pe înştiinţarea de plată a impozitelor (care a fost transmisă, conform legii, prin poştă);
● Pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro prin plată online, cu autentificare;
● Pe www.ghiseul.ro, unde contul poate fi creat imediat.

Primăria Cluj-Napoca mai informează că 45% dintre clujeni, persoane fizice, şi-au achitat de la începutul anului şi până în prezent impozitul pentru anul în curs. A fost astfel colectată suma de 23.025.241 lei, din totalul de 51.880.045 lei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x