De interesŞtiri

Parteneriate între Guvernul României şi Banca Mondială

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Viitorul Cadrului de Parteneriat pentru perioada 2018 – 2023 dintre România şi Banca Mondială a fost dezbătut de vicepremierul Viorel Ştefan şi o delegaţie a băncii, condusă de Tatiana Proskuryakova, director de ţară pentru România şi Ungaria.

„Relaţia de parteneriat între Guvernul României şi Banca Mondială poate fi consolidată în următorii ani prin derularea unor proiecte comune de dezvoltare a infrastructurii de transport, precum şi a celei în domeniul sănătăţii sau de apărare împotriva inundaţiilor. Expertiza Băncii Mondiale este extrem de valoroasă pentru România în atingerea obiectivului său de dezvoltare a unei economii sustenabile şi incluzive, concentrată asupra bunăstării românilor”, a declarat vicepremierul Viorel Ştefan. „La nivelul Guvernului se face o amplă analiză cu privire la identificarea unor noi proiecte comune de colaborare cu Banca Mondială, bazată pe bunele practici ale cooperării de până acum”, a adăugat viceprim-ministrul.

Conform informaţiilor transmise de Guvernului, oficialul român a precizat că această colaborare are noi oportunităţi de dezvoltare în contextul în care, la nivelul anului 2017, România a înregistrat o creştere economică de 7% din PIB, cel mai mare avans din 2008 până în prezent, la care au contribuit aproape toate ramurile economiei. Ritmul de creştere economică va putea fi menţinut având în vedere că Executivul va acorda atenţia cuvenită susţinerii investiţiilor, îndeosebi a celor finanţate din fonduri europene, îmbunătăţirii colectării veniturilor bugetare, printr-o mai bună conformare voluntară, a afirmat vicepremierul Viorel Ştefan, în cadrul întrevederii.

Reprezentantul Băncii Mondiale, Tatiana Proskuryakova, a prezentat propunerile cu privire la Cadrul de Parteneriat de Ţară pentru perioada 2018 – 2023, document asupra căruia au fost purtate mai multe consultări cu autorităţile române pentru a reflecta aşteptările şi viziunea partenerului român în măsurile ce pot fi întreprinse pe parcursul derulării acestui parteneriat.

Guvernul informează că actualul Cadru de Parteneriat pentru perioada 2018 – 2023 între România şi Banca Mondială va fi prezentat, spre aprobare, Comitetului Directorilor Executivi ai Băncii în data de 14 iunie 2018.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x