De interes

Bani europeni pentru aparatură medicală la Spitalul de Copii

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Autorităţile clujene intenţionează să acceseze, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, aproape 6.700.000 lei, pentru dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie a Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic pentru Copii Cluj-Napoca. Suma din finanţarea europeană nerambursabilă reprezintă aproximativ 98% din valoarea totală a proiectului, diferenţa de aproximativ 136.000 lei reprezentând contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Cluj.

Forul administrativ judeţean informează că prin intermediul proiectului se propune, astfel, achiziţionarea din fonduri europene nerambursabile, a unei game complexe de echipamente medicale, respectiv a unui sistem de alimentare neîntreruptibilă pentru furnizarea electricităţii în cazul unei pene de curent, a unui aparat pentru purificarea/ sterilizarea aerului, a unui sistem complet de videolaringoscopie pentru intubaţia dificilă a pacienţilor, a unor ventilatoare cu oxid nitric pentru nou-născuţi, a unui aparat de ventilaţie mecanică portabil cu module de ventilaţie invazivă, a unui tomograf cu impedanţă electrică, a unor aparate de ecografie şi fototerapie, a unui sistem destinat îmbăierii pacienţilor imobilizaţi dar şi a altor echipamente indispensabile desfăşurării activităţii de îngrijire pediatrică.

În sistemul medical românesc, U.P.U. Pediatrie Cluj este singura unitate dedicată urgenţelor pediatrice din regiune, cu una dintre cele mai mari adresabilităţi din ţară, respectiv peste 85% din judeţele ţării. Anual, aici sunt trataţi aproximativ 20.000 de copii, cu o varietate mare de probleme medicale, de la boli minore până la situaţii critice, existând posibilitatea resuscitării cardio-respiratorii, a susţinerii, evaluării şi monitorizării continue a funcţiilor vitale.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii – Clinica Pediatrie de pe strada Moţilor nr. 66-68 este o unitate medicală universitară de prestigiu a medicinei româneşti formată din 15 secţii, cu peste 500 de paturi, care funcţionează în opt locaţii diferite de pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. În cadrul acestuia se desfăşoară atât activităţi medicale propriu-zise de îngrijire a copiilor bolnavi cât şi o activitate didactică universitară recunoscută, respectiv o activitate ştiinţifică unanim apreciată.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x