Lord of the Dance la Cluj, spectacol între visare şi energie explozivă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Seara zilei de 15 aprilie a adus pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca farmecul legendelor irlandeze. Lord of the Dance la Cluj, spectacol între visare şi energie explozivă, a fost aşteptat cu nerăbdare de fanii dansului făcut popular de Michael Flatley.

Spectacolul a început într-un mod inedit, cu o proiecţie holografică 3D însoţită de voce, foarte reuşită. Mesajul primului promotor al dansului irlandez în lume, Michael Flatley, a putut fi ascultat din nou. El susţine ideea reuşitei sigure, pentru cei care sunt dispuşi să lucreze pentru a-şi duce la îndeplinire visul.

Lord of the Dance la Cluj a fost foarte dinamic, de la început până la sfârşit. Publicul nu a fost lăsat să respire în timpul show-ului. Artiştii, fete şi băieţi deopotrivă, frumoşi, eleganţi, energici, s-au perindat necontenit pe scenă, atrăgând ropote de aplauze în repetate rânduri. Felul în care poate fi spusă o poveste, sau lupta dintre bine şi rău, prin dans irlandez, este unic.

La fiecare nouă intrare în scenă, grupurile de dansatori veneau cu ceva nou şi palpitant. De la dans individual sau viori care cântă legende irlandeze, până la energie debordantă şi frenezie plină de bucurie la momentele dansatorilor, toate au reuşit să ducă publicul într-o lume aparte, să transforme realitatea sălii de spectacol în tărâm de basm populat cu roboţi sau inorogi şi fluturi.

Dacă fetele au dansat mai mult ca nişte balerine graţioase, băieţii au adus ritm şi multă forţă. Tocurile lor metalice bătute cu putere de scenă au creat de fiecare dată momente unice, care pot fi trăite doar la un spectacol de dans irlandez. Felul în care îşi mişcă picioarele, fie ridicând călcâiele cât mai sus, fie făcând alunecări pe podea între momentele de step, sunt de-a dreptul magnetizante.

Pe lângă dans şi proiecţii holografice 3D pe fundal, seara a fost presărată şi cu momente de interpretare live, la vioară sau vocală. Totul a decurs într-un ritm alert, cu momente mai intense combinate cu altele mai lente, care să mai domolească frenezia ritmului şi săriturilor din dansul irlandez.

Spectacolul a fost aşa cum s-a anunţat, grandios. Ceea ce s-a putut remarca, pe lângă talentul extraordinar al dansatorilor, a fost şi sumedenia de costume schimbate pe parcursul celor două ore de spectacol. De la vestimentaţie sumară a dansatorilor, care a atras atenţia şi aprecierea publicului feminin, până la costume de robot, sau de la îmbrăcăminte tip sport până la rochii de zână bună pentru fete, toate au fost prezente.

Lord of the Dance la Cluj a fost realizat profesionist din toate punctele de vedere. Finalul a fost unul pe măsură. Mai întâi a avut loc un moment special pentru oricine îl iubeşte pe Michael Flatley. O proiecţie holografică 3D cu celebrul dansator, în trei exemplare, a putut fi urmărită pentru câteva minute. Toată trupa şi-a făcut apoi apariţia pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, pentru un ultim număr exploziv, ritmat şi plin de bucurie.

Evenimentul a fost realizat de UpEvent.

Dacă ar fi să caracterizăm spectacolul într-un cuvânt, acesta ar fi de vis, într-o lume de basm plină de energie şi bucurie.

Scris de: Alieta Pojar


sursa video: youtube


sursa video: youtube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x