Ştiri

Lansare album de artă fotografică „Baletul – trupul muzicii”, semnat de Paul Daniel Schneider

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Duminică, 29 aprilie 2018, la Casa de Cultură a Studenţilor va avea loc lansarea albumului de artă fotografică „Baletul – trupul muzicii” realizat de Paul Daniel Schneider. Evenimentul se va desfăşura între orele 14:00 – 17:00, în sala Europa, la etajul al doilea al instituţiei.

Paul Daniel Schneider prezintă publicului iubitor de fotografie şi artă un album de artă fotografică, unic în România. „Baletul – trupul muzicii” este o colecţie de fotografie de balet, care prezintă în imagini tinere şi tineri balerini, elevi ai Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca.

În paginile albumului se regăsesc şi lucrări de desen realizate în diverse tehnici, reprezentând de asemenea balerinele şi balerinii mai sus amintiţi, lucrări realizate de tineri artişti elevi ai Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca.

Albumul cuprinde 115 fotografii cu balerine şi balerini executând mişcări graţioase din diverse opere de balet, fotografii realizate atât în studio cât şi pe străzile Clujului. Pentru realizarea acestor fotografii şi-a dat concursul marea doamnă a baletului românesc, fostă prim-balerină a companiei Teatrului de Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, maestru coregraf al companiei de balet a Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, Felicia Şerbănescu.

Organizatorii precizează că scopul albumului „Baletul – trupul muzicii” este acela de a promova imaginea tinerilor balerini şi artişti plastici în drumul lor către desăvârşirea profesională, în egală măsură însă şi promovarea artei fotografice.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x