Implicaţiile Brexit asupra românilor din Marea Britanie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Un clip informativ referitor la implicaţiile procesului Brexit asupra românilor din Marea Britanie a fost lansat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene.

Clip informativ dedicat românilor din Marea Britanie.

sursa video: youtube

Autorităţile au dat asigurări că pe tot parcursul procesului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, România va fi pregătită să informeze, să îndrume şi să sprijine cetăţenii în raport cu implicaţiile generate de Brexit.

„Încă de la începutul procesului Brexit, am avut ca primă prioritate garantarea drepturilor românilor din Marea Britanie. În această etapă a negocierilor, cetăţenii europeni care trăiesc, lucrează şi studiază în Regatul Unit urmează a beneficia în continuare de drepturile câştigate sau în curs de dobândire, iar regimul persoanelor care se stabilesc în acest stat inclusiv în perioada de tranziţie se va aplica uniform, fără discriminare, pentru toate statele membre. Vom menţine un contact permanent cu Michel Barnier şi echipa de negociatori a Comisiei Europene, pentru a ne asigura că aceste angajamente asumate vor fi integrate în acordul final de retragere şi lucrăm în continuare la toate elementele specifice de interes pentru România, în vederea introducerii lor în textul acestui document”, a declarat ministrul delegat Victor Negrescu.

Acţiunea face parte din cadrul amplei campanii de consultări publice „România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană”, în contextul celor mai recente evoluţii din cadrul negocierilor cu privire la Brexit.

„Campania de consultare publică continuă şi în cea de-a doua etapă a negocierilor. Contribuţiile şi punctele de vedere ale comunităţilor de români din Regatul Unit sunt importante în vederea fundamentării poziţiei României. Continuăm să acţionăm pentru a apăra drepturile românilor şi interesele României în cel mai eficient mod posibil, ca parteneri loiali în cadrul Uniunii Europene”, a subliniat ministrul delegat Victor Negrescu.

Procesul Brexit se va încheia la începutul anului 2019, potrivit proiectului calendarului de negociere, perioadă în care România va deţine preşedinţia Consiliului UE, fapt ce potenţează rolul ţării noastre în cadrul procesului de negociere a Acordului pentru retragerea Marii Britanii.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x