De interesŞtiri

Gogoşi de viermi de mătase, miere, seminţe brevetate şi o conferinţă regională cu invitaţi din partea Comisiei Europene, între atracţiile USAMV Cluj-Napoca la Agraria 2018

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV) va participa, în perioada 19 – 22 aprilie, la cea de-a 24-a ediţie Tîrgului Agraria, fiind un partener de tradiţie al evenimentului.

USAMV Cluj-Napoca va fi prezentă în cadrul târgului cu un stand interior de 27 de metri pătraţi, în care vor fi prezentate diverse soiuri de seminţe brevetate de cercetători de la universitate, sortimente de miere, gogoşi de viermi de mătase, ateliere de lucru sau produse de panificaţie din unitatea proprie de procesare.

În cortul exterior, cu o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, USAMV Cluj-Napoca va prezenta standul Facultăţii de Agricultură şi Platforma AGRIM agrim.ro, prin intermediul căreia experţii universităţii vor oferi consultanţă gratuită fermierilor şi participanţilor la Agraria.

De asemenea, în spaţiul exterior de demonstraţii se vor prezenta metode moderne de protecţie a plantelor şi de utilizare în siguranţă a produselor destinate protecţiei plantelor.

În 22 aprilie, între orele 10:00 – 12:30, USAMV Cluj-Napoca, prin Departamentul de Ştiinţe Economice, în calitate de partener al proiectului internaţional de cercetare HNVLink, finanţat prin Programul Orizont 2020, organizează în parteneriat cu AgroTransilvania Cluster, Conferinţa „Viitorul agriculturii cu Înaltă Valoare Naturală în România, încotro? Exemple de bune practici şi modele de succes”.

Evenimentul va reuni fermieri, cercetători, ONG-uri, reprezentanţi ai unor ministere, reprezentanţi mass-media şi consumatori, dar şi specialişti din cadrul Comisiei Europene.

La Târgul Agraria, care va avea loc între 19 – 22 aprilie, în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu, vor participa peste 350 de expozanţi din 11 ţări europene.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x