Lifestyle

Film – Red Sparrow – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Spionajul şi arta seducţiei, două noţiuni teoretice pentru majoritatea muritorilor de rând, fac parte din arsenalul unor oameni speciali, învăţaţi să extragă informaţii. În lupta pentru supremaţie, totul se învârte în jurul aflării secretelor concurenţilor. Identificarea slăbiciunilor oponenţilor şi folosirea acestora împotriva lor este un talent, o artă care nu este la îndemâna oricui.

O nouă realizare cinematografică aduce în prim-plan spionajul şi o are ca protagonistă pe Jennifer Lawrence. Alături de ea mai apar Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker, Jeremy Irons şi alţii. Regia este semnată de Francis Lawrence.


sursa video: youtube

Red Sparrow este o dramă, un thriller plin de mister şi violenţă. Este un film nerecomandat copiilor sub 15 ani, pe bună dreptate. Chiar dacă rolul principal al poveştii este spionajul, seducţia şi violenţa sunt elemente nelipsite, de la început şi până la sfârşit. Povestea este interesantă şi bine spusă. Misterul este bine păstrat şi acţiunile personajelor nu sunt întotdeauna uşor de ghicit. O mulţime de răsturnări de situaţie fac ca atenţia publicului să fie păstrată pe tot parcursul filmului, care ţine peste două ore. Sunt şi câteva scene care ridică semne de întrebare, legate de evoluţia personajului principal, dar care pot fi uşor înlăturate prin contextualizare.

Imaginea este bună, atât ca modalitate de filmare a cadrelor, cât şi ca peisaj. Elementele de decor ajută foarte mult povestea, conferă un plus de credibilitate şi autenticitate. Pornind de la cadre naturale, până la interioare în stil comunist, toate fac un tablou credibil.

Coloana sonoră este reuşită şi surprinde momentele de maximă intensitate într-o manieră potrivită. Muzica are un rol decisiv în multe scene, pentru că ajută la dezvoltarea unei stări de tensiune. Muzica clasică ajută la creionarea personajului principal, îi conferă o anumită aură, o încadrează într-o lume a elitelor.

Acţiunea este foarte intensă atunci când se desfăşoară. Scenele de violenţă extremă crează tensiune sau chiar o stare de disconfort celor mai sensibili. Momentele de dialog şi cele mai aşezate se îmbină foarte bine cu cele dinamice.

Actorii din rolurile principale sunt foarte buni, luaţi separat. Fiecare îşi joacă rolul bine şi pare ceea ce trebuie să pară. Când sunt împreună însă, între cei doi protagonişti lipseşte chimia. Interacţiunile lor sunt corecte, se înţelege idea, dar nu se simte nimic. Relaţia dintre ei este pur teoretică, sentimentele şi dorinţele nereuşind să treacă dincolo de pânza marelui ecran.

Red Sparrow este un film care merită o vizită la cinema. În pofida unor mici inadvertenţe, povestea este una clasică de spionaj, bine construită şi cu o doză potrivită de mister.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x