De interes

Licitaţie pentru modernizarea DJ 109 – Drumul Bistriţei

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Drumul judeţean DJ 109, parte integrantă a Traseului Regional Transilvania de Nord – Drumul Bistriţei, va fi reabilitat cu fonduri europene. Sectorul în lungime de aproximativ 32 de kilometri al drumului vizat porneşte din DN1C şi ajunge până la limita cu judeţul Sălaj, de la km 0+000 la km 31+976. Drumul Bistriţei are o lungime totală de aproximativ 83 de kilometri şi străbate nouă comune clujene.

În acest sens, Consiliul Judeţean Cluj a anunţat faptul că a transmis Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (A.N.A.P.), în vederea validării, documentaţia de atribuire aferentă proiectului de modernizare şi reabilitare, cu fonduri europene.

Valoarea estimată a lucrărilor de investiţii care se vor executa pe ambele loturi ale DJ 109 este de peste 55.000.000 de lei. Banii pentru lucrări sunt asiguraţi de Consiliul Judeţean Cluj ca urmare a accesării, la finalul anului trecut, a unei finanţări europene nerambursabile în cuantum de 127.300.650,72 lei pentru Drumul Bistriţei, cofinanţarea necesară de la bugetul judeţului fiind de 2%, respectiv peste 3.000.000 lei.

Forul administrativ judeţean a împărţit lucrările de execuţie pe două loturi, respectiv:
Lotul 1 – DJ 109 Răscruci – Borşa – Vultureni (km 0+000 – 20+786);
Lotul 2 – DJ109 Aşchileu – limita judeţului Sălaj (km 20+786 – 31+976).

Principalele categorii de lucrări ce se vor executa pe acest sector de drum judeţean ce străbate patru comune clujene – Bonţida, Borşa, Vultureni şi Aşchileu vizează realizarea straturilor de fundaţie din balast şi piatră spartă, amenajarea de acostamente, aşternerea îmbrăcăminţilor asfaltice, realizarea dispozitivelor de scurgere a apelor – rigole şi şanţuri, construirea de poduri şi podeţe, montarea de parapeţi metalici, semnalizarea verticală şi orizontală, precum şi alte lucrări incluse în caietele de sarcini aferente.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x