Evenimente

„Bătălia cărţilor” – concurs naţional de lectură la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Concursul naţional de lectură „Bătălia cărţilor”, ajuns la cea de-a V-a ediţie, debutează joi, 26 aprilie, începând cu ora 13:00, la sediul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj.

Evenimentul „Bătălia cărţilor” se înscrie în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a manifestării „Săptămâna Naţională a Bibliotecilor”, organizată în această săptămână de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” în colaborare cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Filiala Cluj. Consiliul Judeţean Cluj informează că programul complet al manifestării, care cuprinde activităţi dedicate lecturii, cărţii şi profesiei de bibliotecar, se derulează atât la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, cât şi în biblioteci municipale şi comunale din judeţ.

Astfel, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” situat pe Calea Dorobanţilor nr.104, publicul poate viziona o expoziţie de fotografii cu biblioteci din întreaga lume, intitulata sugestiv „Biblioteci inedite”.

Totodată, pentru bibliotecarii clujeni se desfăşoară, până în data de 26 aprilie inclusiv, o sesiune de instruire a facilitatorilor pentru activităţi de literaţie în familie în cadrul proiectului european Family Literacy Works.

De asemenea, cu prilejul acestui eveniment, bibliotecile publice din judeţul Cluj oferă, până la sfârşitul săptămânii, permise gratuite de intrare la bibliotecă, desfăşoară activităţi culturale, educative şi de loisir în cadrul programelor şi proiectelor derulate în biblioteci şi implementează acţiunea „O carte pentru fiecare” care vizează distribuirea gratuită a unor cărţi primite ca donaţii, din partea unor edituri şi persoane fizice, tuturor vizitatorilor bibliotecii.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x