Film – Interzis la… sex; Blockers – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Noaptea balului de absolvire pare să fie la americani cea în care majoritatea aleg să renunţe la virginitate. În filmele cu adolescenţi care urmează să participe la ultima petrecere în calitate de licean, se promovează idea că acesta este momentul oportun pentru a deveni activ sexual.

O nouă ecranizare pe această temă rulează în prezent pe marile ecrane. Rolurile principale sunt interpretate de: Kathryn Newton, Leslie Mann, Gideon Adlon, John Cena, Geraldine Viswanathan, Ike Barinholtz. Filmul a fost regizat de Kay Cannon.


sursa video: youtube

Interzis la… sex (Blockers) este o comedie tipică despre adolescenţi. Povestea este simplă dar aduce şi ceva nou. Dacă în multe filme hollywoodiene care abordează acest subiect este vorba strict despre adolescenţi, aici intervin şi părinţii. Diferenţa dintre generaţii şi felul de abordare a vieţii din perspective diferite crează situaţii comice şi distrează.

Din punct de vedere vizual, filmul este bine realizat. Cadrele sunt bine filmate, toate plasate optim pentru eveidenţierea subiectului. Scenele sunt suficient de lungi cât să aducă toate informaţiile relevante şi suficient de scurte cât să nu plictisească.

Una dintre părţile cele mai atractive ale filmului Interzis la… sex este coloana sonoră. Muzică bună şi modernă poate fi auzită deseori pe parcursul filmului. Cântecele populare ale ultimilor ani îi conferă filmului o aură de modernitate, farmec şi o doză de superficialitate necesară păstrării stutusului de comedie.

Personajele sunt bine conturate. Fiecare scoate în evidenţă trăsături specifice. Caracterele sunt construite şi dezvoltate, prin acţiuni şi dialoguri, suficient cât să fie înţelese şi credibile. Dacă în cazul tinerei generaţii totul se opreşte la nivelul dilemei din seara balului, în cazul celor mai în vârstă apar şi unele discursuri mai serioase, care scot în evidenţă anumite probleme şi abordări sexiste ale societăţii.

Interzis la… sex (Blockers) este un film distractiv, care merită o vizită la cinema. Dacă nu ar fi avut cele câteva momente exagerate, fără rost, tipice multor comedii americane, ar fi fost chiar un film bun.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x