De interesŞtiri

Extindere şcoli şi grădiniţe din sate clujene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Şcoli şi grădiniţe din patru comune clujene: Bonţida, Chiuieşti, Săcuieu şi Vad vor fi modernizate şi extinse. În acest sens, o serie de certificate de urbanism necesare modernizării infrastructurii educaţionale au fost eliberate de Consiliul Judeţean Cluj.

● În ceea ce priveşte comuna Bonţida, a fost eliberat certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de construire a unei noi grădiniţe în satul Răscruci. Noua construcţie, cu o suprafaţă totală desfăşurată de 780 de mp, va fi realizata în locul actualei grădiniţe construite în anul 1939, imobil care va fi, în prealabil, demolat. Aceasta va deservi aproximativ 80 de copii, urmând să dispună de patru săli de clasă şi funcţiuni aferente unei grădinite cu program prelungit, respectiv sală multifuncţională, bucătărie, vestiare, cabinet medical etc.

● Pentru comuna Chiuieşti a fost eliberat un certificat de urbanism în vederea modernizării, extinderii şi dotării şcolii gimnaziale din localitate. Astfel, actualul corp de clădire cu destinaţia de şcoală, edificat în urma cu aproximativ 65 de ani va intra într-un amplu proces de modificare structurală, urmând să aibă un regim de înălţime P+E+Ms. Ca un element de noutate, în cadrul clădirii modernizate şi extinse va fi amenajată inclusiv o sală de sport. În ceea ce priveşte extinderea pe verticala a imobilului, aceasta este necesară în condiţiile în care actualele spaţii sunt insuficiente pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor şcolare. Se vor realiza, de asemenea, lucrări de refacere a finisajelor interioare şi exterioare, va fi înlocuită tâmplăria, se vor anvelopa pereţii exteriori, se va edifica un corp nou unde va fi montată centrala termică etc.

● Un alt certificat de urbanism eliberat se referă la construirea, de la zero, a unei noi grădiniţe în comuna Săcuieu. În suprafaţă totală de aproximativ 245 de mp, imobilul urmează a fi amplasat în vecinatatea şcolii din localitate.

● Nu în ultimul rând, preşedintele Consiliului Judeţean a eliberat un certificat de urbanism în scopul modernizării şi dotării grădiniţei din satul Bogata de Sus, comuna Vad. Proiectul vizează, în principal, o recompartimentare funcţională a imobilului în suprafaţă de 261 mp, prin amenajarea a două săli de grupă, a unei săli pentru educatori, a două depozite pentru alimente şi materiale didactice, a trei grupuri sanitare, din care unul destinat persoanelor cu dizabilităţi. Noul edificiu a fost proiectat astfel încât să asigure buna desfăşurare a activităţilor specifice pentru aproximativ 45 de copii şi două cadre didactice.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x